BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupa’nın en kötü 10 havalimanı----

Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı

Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı
14 Temmuz 2022 - 16:25 www.finansgundem.com

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Avrupa havalimanlarındaki yoğunluk seyahat etmeyi işkence haline getirdi. Yapılan son bir araştırmada Avrupa’da en fazla rötarın ve uçuş iptalinin görüldüğü havalimanlarına dikkat çekiliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa’nın birçok havalimanında yoğunlaşan kaos gün havayolu ulaşımını çekilmez bir hale getirdi. Bitmek bilmeyen kuyruklar, yaygınlaşan rötar ve iptaller, yolcu bagajları nedeniyle oluşan karmaşa havalimanlarında bu yılın sıradan bir görüntüsü haline geldi. Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre bazı havalimanlarında uçaklar hareket edene kadar bilet satışlarının sınırlandırılması gibi sert hamlelerin yapıldığı da görülüyor.

Bloomberg International’ın haberine göre tüm bu tablo yaz boyunca tecrübe edilen seyahat cehenneminin sadece bir bölümü. Goldman Sachs destekli internet seyahat acentesi Hopper’ın yakın zamanda paylaştığı bir rapor havalimanlarının son durumunu gözler önüne serdi. Raporda Avrupa’nın en kötü 10 havalimanına dikkat çekildi. Bir süredir eleştirilerin hedefi olan Londra’nın ünlü Heathrow Havalimanı ise Hopper’ın listesinde 15. Sırada yer alıyor. Araştırmaya göre Heathrow Havalimanı’nda Temmuz ayının başından bu yana uçuşların %51’inde rötar gerçekleşmiş.

Hopper sözcüsü her ne kadar 15. sırada yer alsa da Heathrow Havalimanı ile ilişkili şu ifadelere yer verdi: "Hacim bazında, Londra Heathrow çoğu havalimanından çok daha büyüktür ve sıralamamız etkilenen insan sayısına değil, gecikme yüzdesine dayanmaktadır."

Hopper’ın araştırma verileri, havayolları ve seyahat teknolojisi şirketleri için önde gelen bir dijital uçuş verisi ve analitik sağlayıcısı olan Resmi Havacılık Rehberi (OAG) aracılığıyla derlenmiş. Araştırma yolcuların rezervasyon yaptıkları rotalarda herhangi bir aksaklıkla karşılaşma ihtimali konusunda bilgilendirme yapmayı amaçlıyor.

Araştırma Temmuz ayının ilk dokuz gününün ortalamasını baz alıyor. Diğer bir deyişle listenin ortalarında yer alan bazı havalimanları en kötü günlerinde listenin en dibine yerleşecek zayıf bir performansı göstermiş olabilir. Bu sebeple haberde söz konusu listenin mutlak veriler olarak alınmaması gerektiğine dikkat çekiliyor. Ancak yine de listenin rötar ihtimalinin daha yüksek olduğu havalimanlarını içerdiği belirtiliyor.

İşte Avrupa’nın en kötü 10 havalimanı:

Brüksel Havalimanı (BRU)
Brüksel, Belçika
%72 rötar, %2,5 uçuş iptali


Frankfurt Uluslararası Havalimanı (FRA)
Frankfurt, Almanya
%68 rötar, %7,8 uçuş iptali


Eindhoven Havalimanı (EIN)
Eindhoven, Hollanda
%67 rötar, %1,8 uçuş iptali


Luton Havalimanı(LTN)
Londra, Birleşik Krallık
%66 rötar, %2,7 uçuş iptali


Liszt Ferenc Uluslararası Havalimanı (BUD)
Budapeşte, Macaristan
%65 rötar, %2,1 uçuş iptali

Lizbon Havalimanı (LIS)
Lizbon, Portekiz
%65 rötar, %4,8 uçuş iptali


Charles De Gaulle Havalimanı (CDG)
Paris, Fransa
%62 rötar, %3,1 uçuş iptali


Schiphol Havalimanı (AMS)
Amsterdam, Hollanda
%61 rötar, %5,2 uçuş iptali


Cote d'Azur Havalimanı(NCE)
Nice, Fransa
%60 rötar, %3,4 uçuş iptali


Gatwick Havalimanı(LGW)
Londra, Birleşik Krallık
%59 rötar, %1,4 uçuş iptali

Yaz tatilinde masrafları düşürmenin yolu

 

İyi bir tatil için 5 önemli ipucu

 

Almanya, ‘Türk işçi alımı’ kararını verdi!

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)