BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaÖdeme SistemleriAvrupa'nın en büyük 5 fintek şirketi----

Avrupa'nın en büyük 5 fintek şirketi

Avrupa'nın en büyük 5 fintek şirketi
05 Ağustos 2021 - 17:05 www.finansgundem.com

Finansal hizmetlerde yazılım ve diğer modern teknolojileri kullanan fintek şirketleri yükselişte. İşte Avrupa’nın en büyük beş fintek şirketi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Mobil ödeme uygulamaları, kripto paralar ve blockchain teknolojisiyle günlük hayatımızın içinde yer alan fintek şirketleri, gelecekte finansal hizmetler sektörünü dönüştürecek. Yapay zeka (AI) ve makine öğrenimi teknolojilerinin yaygınlaşmasıyla birlikte dijitalleşen yaşamın ayrılmaz bir parçasını oluşturacak. Fintek şirketlerinin toplumda oynadığı rol her zamankinden daha önemli hale geldi.

Bunun en temel sebeplerinden bir tanesi de korona virüs pandemisi. Fintek şirketleri daha önce finansal hizmetlere erişim imkanı olmayan kişilerin de her an ve her yerden finansal hizmetleri kullanabilmesine imkan tanıyor. Mobil para transferleri, elektronik cüzdanlar gibi finansal hizmetlere erişim sağlayan fintek şirketleri finansal kapsayıcılığın daha yüksek olduğu bir dünya yaratıyor. İşte Avrupa’nın en büyük 5 fintek şirketi.

1. Rapyd

Rapyd şirketlerin her yerde yerel ticaret deneyimleri yaratmasına imkan tanıyor. Uluslararası ticaretin karmaşıklığını ortadan kaldıran teknoloji aynı zamanda yerel ödeme uzmanlığıyla birleşiyor. Küresel e-ticaret, teknoloji şirketleri, pazar yerleri ve finansal kurumlar fintek platformlarını kullanarak, sadeleştirilmiş bir şekilde hizmet sunabiliyor. Yakın zamana IBS Intelligence Rapyd’in 300 milyon dolarlık E serisi fonlaması açıkladığını bildirdi. Fonlama turu Target Global tarafından yönetilecek.

2. Klarna

Klarna küresel bir ödeme ve alışveriş hizmetleri şirketi. Şirket akıllı ve esnek alışveriş deneyimleri sağlıyor ve 17 ülkede 250 bin ticari müşterisi var. Klarna doğrudan ödemeler, teslimattan sonra ödeme ve taksit hizmetleri de sunuyor.

3. Starling Bank

Starling Bank ödüllü, lisans sahibi ve düzenlemelere tabi bir banka. Banka insanlara geleneksel bankalardan daha adil bir alternatif oluşturmak için kuruldu. Şirket kişisel, kurumsal, birleşik, genç, euro ve dolar hesapları sunuyor. Aynı zamanda bir dizi kredi ürününe de sahip. Starling aynı zamanda şirketlere de bankacılık ve ödeme hizmetleri sunuyor. Starling’in merkez ofisi Londra’da bulunuyor. Yakın zamanda şirket mortgage kredi kurumu Fleet Mortgages’ı 50 milyon dolarlık nakit ve hisseyle satın aldığını açıkladı.

4. Revolut

2015 yılında Londra’da kurulan Revolut para transferi hizmetleri sunuyor. Bugün şirketin tüm dünyadaki müşterileri Revolut’un birçok yenilikçi ürününü kullanarak ayda 100 milyonun üzerinde para transferi gerçekleştiriyor. finansgundem.com'un derlediği bilgilere göre 2021’in temmuz ayında şirket 800 milyon dolarlık bir fonlama turuyla İngiltere’nin en değerli fintek şirketi oldu. Revolut fonlama turundan gelen gelirleri ABD ve Hindistan’daki büyümesi için kullanacağını açıkladı.

5. N26

Şirketin kurucuları Max ve Valentin N26’yi 2023 yılında sektörde yeni standartlar oluşturmak için kuruldu. Kurucular paranın son teknolojiyle yönetilmesini öngördü ve bankacılığı dönüştürmeyi hedefledi. N26 bugüne kadar yaklaşık 800 milyon euro yatırım çekti ve Peter Thiel ile fintek yatırımcısı Ian Osborne tarafından desteklendi.

Küresel finans iklim değişikliğinde oyunu değiştirebilir

 

ABD'de işten çıkarmalar 21 yılın en düşük seviyesinde

 

Yatırım şirketinde aşı olan herkese bin dolar

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)