BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupalıların iş ahlakı ortalamanın altında----

Avrupalıların iş ahlakı ortalamanın altında

Avrupalıların iş ahlakı ortalamanın altında
18 Kasım 2022 - 17:42 www.finansgundem.com

Avrupa’nın, özellikle de euro bölgesinin gücünü giderek kaybetmesi, Avrupa’yı bir cazibe merkezi olmaktan çıkarıyor. Bunda, iş gücü verimliliğinin önemli bir rolü olduğu düşünülüyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa, Rusya-Ukrayna Savaşı başta olmak üzere birçok nedenden kaynaklı olarak zor günler geçiriyor. Yüksek enflasyon, ekonomik yavaşlama hatta resesyon, enerji krizi ve daha birçok sorun Avrupa’yı bir cazibe merkezi olmaktan hızla çıkarıyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, yine de Avrupa, bu haliyle bile dünyanın üçüncü büyük gücü konumunda bulunuyor. Ancak başta iş gücü verimliliği olmak üzere birçok sorun, Avrupa için çözülmesi zor engeller yaratıyor ve gücünü yitirmesine neden oluyor.

Dünyanın hala üçüncü büyük gücü

Fortune’dan Chloe Taylor’ın haberine göre, milyarder yatırımcı Ray Dalio, Avrupa’nın, özellikle de euro bölgesinin gücünü giderek kaybetmesini ‘ortalamadan daha düşük bir iş ahlakına’ sahip olmasına bağlıyor. Dalio'ya göre, büyük ölçüde Avrupalıların çalışma şekli sayesinde, euro bölgesi ülkeleri küresel sahnedeki etkilerinin yavaş yavaş azaldığını görüyor.

Dünyanın en büyük hedge fonu Bridgewater Associates'in kurucusu Ray Dalio, 19 ülkenin verilerini paylaşarak, Avrupa için durumun ciddi risk altında olduğunu belirtiyor.

Eğitim, yenilikçilik, askeri güç ve ticaret gibi ölçümlere dayalı olarak, bölgenin gücünün bilgisayar tarafından oluşturulan bir grafiğini kullanan Dalio, euro bölgesinin şu anda dünyanın üçüncü büyük gücü olmasına rağmen ‘kademeli bir düşüş’ ile karşı karşıya olduğu sonucuna varıyor.

Düşük iş ahlakı

Dalio, bu zayıflığın nedenleri olarak, çalışanların ortalamadan daha düşük çalışma ahlakını, düşük kendi kendine yeterliliği ve görece zayıf emek ve sermaye dağılımını ön plana çıkarıyor.

Öte yandan, efsanevi yatırımcıya göre euro bölgesinin güçlü yanları da bulunuyor. Dalio’ya göre bunlar; küresel ticarette sahip olduğu önem, güçlü sermaye piyasalarına sahip bir finans merkezi olması ve rezerv para birimi statüsü şeklinde sıralanıyor.

Euro bölgesindeki iş gücü verimliliği, Avrupalı ​​politika yapıcılar için de uzun süredir bir endişe kaynağı niteliği taşıyor. Alman Bundesbank tarafından geçen yıl yayınlanan bir raporda, üye devletler arasında belirgin farklılıklar olduğu belirtilmesine rağmen, bölgenin üretkenlik artışının son yirmi yılda ‘belirgin bir şekilde yavaşladığı’ kaydediliyor.

İşte en az süre geçirenler Avrupalılar

ABD'deki merkez bankacıları da bölgenin verimlilik artışını ‘hayal kırıklığı’ olarak nitelendiriyor ve Atlantik genelinde görülen bu genel eğilimi kabul ediyor. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü'ne göre, OECD ülkelerindeki nüfusun işte geçirdiği süre söz konusu olduğunda, AB sıralamanın en altında yer alıyor.

Almanya, İrlanda ve Hollanda dahil olmak üzere AB'nin 27 üye devletinden 19'u euroyu kullanıyor ve bu ülkeler toplu olarak euro bölgesi olarak kabul ediliyor.

Avrupa Komisyonu, iş gücü verimliliğinden bağımsız olarak, euro bölgesi ekonomisinin bu yılın son çeyreğinde ve 2023 yılının ilk üç ayında, özellikle enerji fiyatlarından kaynaklı olarak yükselen enflasyon ve faiz oranlarındaki artışlar nedeniyle küçülmesini bekliyor.

Bu hafta başında paylaşılan resmi veriler de euro bölgesinin Temmuz ve Eylül ayları arasında, bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 büyüdüğünü ve bunun da yıllık yüzde 2,1'lik bir artışa işaret ettiğini gösteriyor.

Avrupa Birliği, yeni uydu sistemi kuracak

 

Deutsche Bank CEO'sundan Avrupa'ya banka uyarısı

 

Finlandiya Başbakanı: Avrupa Çin'e bağımlı

 

Avrupa'da enflasyon rekor seviyelerde

 

Moody's: Avrupa'da elektrik fiyatları yüksek kalacak

 

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)