BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupalıların büyüme beklentileri düştü----

Avrupalıların büyüme beklentileri düştü

Avrupalıların büyüme beklentileri düştü
02 Eylül 2022 - 11:33 www.finansgundem.com

Avrupalı tüketicilerin gelecek 12 ay için enflasyon beklentileri değişmedi, büyüme beklentileri düştü.

Avrupa Merkez Bankası'nın tüketici beklentileri anketinin temmuz ayı sonuçları, gelecek 12 ay için enflasyon bekleyişlerinin değişmediğini, büyüme beklentilerinin ise düştüğünü gösterdi.

Gelecek 12 ayın enflasyonuna yönelik medyan beklenti temmuzda gaziran ayında olduğu gibi yüzde 5,0 seviyesinde gerçekleşti. Ancak gelecek 3 yıl için enflasyon beklentisi yüzde 2,8'den yüzde 3,0'a çıktı.

Büyüme tahminlerinde aşağı yönlü revize

Ancak tüketiciler gelecek 12 aya ilişkin ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize ettiler. ECB anketine göre gelecek 12 ay için ekonomik büyüme beklentisi temmuzda haziran ayındaki yüzde -1,3'ten Kasım 2020'den bu yana görülen en düşük seviye olan -%1,9'a indi.

Ekonomik büyüme beklentilerinin düşürülmesine bağlı olarak gelecek 12 ay için işsizlik oranı beklentisi Eylül 2021'den bu yana görülen en yüksek seviye olan yüzde 12,0'a çıktı.

Gelirlerdeki beklentiler de geriledi

Tüketicilerin gelirlerinde gelecek 12 aydaki büyümeye yönelik beklentileri ise haziran ayındaki yüzde 0,9'dan yüzde 0,8'e geriledi. Mart 2022'de ise gelecek 12 ay için gelirlerde büyüme beklentisi yüzde 0,5 seviyesindeydi.

Tüketiciler, harcamalarda gelecek 12 ayda yaşanacak nominal büyüme için beklentilerini ise yüzde 3.9'dan yüzde 4,2'ye çıkardılar.

Enflasyon toplumsal kargaşa riskini artırıyor

 

İngiltere'de anket sonucu enflasyon beklentilerinde artışa işaret etti

 

Avrupa'da enflasyon rekor kırdı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)