BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaAraştırmaAvrupalı KOBİ'ler neye önem veriyor----

Avrupalı KOBİ'ler neye önem veriyor

Avrupalı KOBİ'ler neye önem veriyor
24 Aralık 2012 - 15:06 www.finansgundem.com

OKI’nin desteği ile IDC’nin yaptığı araştırma, Avrupalı KOBİ’lerin enerji tasarrufu ve çevreciliğe odaklandığını gösterdi

Bilişim sektörüne yönelik araştırmalar yapan ve danışmanlık hizmetleri veren IDC (International Data Corporation) OKI’nin desteği ile, Batı Avrupa ülkelerinde KOBİ’lerin yazıcı ve baskı sistemlerinden beklentilerini ve çözüm önerilerini dile getiren bir rapor hazırladı.
Rapora gore Avrupalı KOBİ’ler yazıcılarının enerji ve kağıt tasarrufu yapmasını, çevreye etkisinin minimum düzeye indirilmesini, donanım ve sarf malzemelerinin geri kazanılmasını istiyor. Raporda kağıda yapılan baskıya ve basılı görsel ürünlere olan talebin sürdüğü belirtiliyor.  Ayrıca KOBİ’lerin renkli baskıyı ofis içine taşıma eğiliminde  oldukları görülüyor.
IDC raporlarına göre, baskıda enerji tasarrufu Avrupalı KOBİ’lerin %46’sı için en önemli  konu haline geldi. Rapora yönelik değerlendirmelerde bulunan OKI Avrupa Genel Müdürü Terry Laidlaw şunları söyledi:
“Avrupa’da KOBİ’ler bir yandan maliyetleri düşürmeye çalışırken, bir yandan da kurumsal çevresel performanslarını arttırmaya çalışıyorlar, zorlu ekonomik koşullara ragmen daha çevreci yazıcı kullanmak için çaba harcıyorlar. Avrupa Birliği Enerji Kullanan Ürünler (EUP) Direktifi ile KOBİ’lerin üzerindeki baskı artacak. Direktif, 2013 Ocak ayından itibaren AB ülkelerinde satılan tüm yazıcılarda belli bir sure kullanım dışı kalındığında otomatik olarak devreye girecek kapanma (auto off) modu bulunmasını talep ediyor.”
Raporda, çevreciliğin Avrupalı KOBİ’erin öncelikleri arasında yer aldığı, işletmelerin % 61’inin yeni ürün satın alırken düşük enerji harcayan, kağıdı çift taraflı kullanan yazıcıları tercih ettiği  belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)