BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupalı bankalarda batma riski----

Avrupalı bankalarda batma riski

Avrupalı bankalarda batma riski
18 Eylül 2019 - 09:13 www.finansgundem.com

EIU global baş ekonomisti Baptist, "Faizler negatif kalmaya devam eder ise Avrupalı bankalar batma riski ile karşı karşıya kalabilirler" dedi

Economist Intelligence Unit (EIU) global baş ekonomisti Simon Baptist, Avrupa'da faizlerin negatif seviyede kalmaya devam etmeleri halinde büyük bankacılık kuruluşlarının batma riski ile karşı karşıya kalabilecekleri uyarısında blundu.

Avrupalı bankaların yıllardan bu yana ısrarcı şekilde düşük faiz ortamı ile mücadele ettiklerini belirten Baptist, düşük faizlerin bankaların kazanabilecekleri kar marjını daraltarak karlılıklarına zarar verdiğini vurguladı.

Babtist, "Eğer faiz oranları sıfırın altında kalır ise bankalar kesinlikle gelecek 10 yıl içinde karlı hale gelemezler. Bankacılık sektörü ya konsolidasyona gider, bazı bankalar batabilir, veya bankalar iş modellerinde radikal değişiklikler yaparlar" diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)