BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık'Avrupalı bankalar ABD'deki benzerlerinden daha güçlü'----

'Avrupalı bankalar ABD'deki benzerlerinden daha güçlü'

'Avrupalı bankalar ABD'deki benzerlerinden daha güçlü'
24 Mayıs 2023 - 10:24 www.finansgundem.com

Analistler, Avrupa bankalarının ABD'deki benzerlerinden daha güçlü ve daha cazip olduklarını savundular.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından Brüksel'de düzenlenen konferansta konuşan yetkililer ve analistler, Avrupa bankalarının ABD'deki benzerlerinden daha güçlü ve daha cazip olduklarını savundular.

Santander Group İcra Başkanı Ana Botin yaptığı değerlendirmede, ABD'nin en büyük bankasının büyüklüğünün Avrupa'nın en büyük 9 veya 10 bankasına eşit olduğunu, bunun 2008'den bu yana görülen zayıf büyüme ve düşük karlılıktan kaynaklandığını belirtirken, Avrupa bankalarının CDS seviyelerinin daha iyi olduğuna dikkat çekti. Botin, düşük CDS seviyelerinin yatırımcıların Avrupa bankalarının borç risklerinin ABD'nin en iyi bankalarından daha düşük olduğuna inandıklarını gösterdiğini vurguladı.

"Sermaye, likidite ve müşterilerin korunması açılarından çok güçlü pozisyondayız" ifadelerini kullanan Botin, büyümenin desteklenmesi için bir miktar daha kapasiteye ihtaçları olduğunu ve bunu gerçekliştermeleri halinde daha karlı olabileceklerini de belirtti.

Algebris Investments CEO'su Davide Serra da, Avrupa bankalarının ABD bankalarından "daha güvenli, daha güçlü ve daha ucuz" olduklarını öne sürdü. Serra, ABD bankalarının likidite oranlarının yüzde 120 olduğu ortamda Avrupa barnkalarında bu oranın yüzde 160 civarında bulunduğuna dikkat çekti. 

Dev bankalardan rekabet yasası ihlali

 

JPMorgan CEO'su uyardı: Yeni bir bankacılık krizi geliyor!

 

ABD'li banka iflasın kıyısında: Acı reçeteyi kabul etti!

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)