BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisAvrupa'dan TOBB'a tarihi görev!----

Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev!

Avrupa'dan TOBB'a tarihi görev!
18 Ekim 2015 - 07:44 www.finansgundem.com

TOBB, EUROCHAMBRES'ın daimi başkan vekilliğine seçildi. Hisarcıklıoğlu, "AB üyesi olmayan bir ülkenin başarısı" dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği'nin (EUROCHAMBRES) daimi başkan vekilliğine seçildi.

TOBB'dan yapılan açıklamada, EUROCHAMBRES'ın Lüksemburg'daki genel kurulunda daha önce Almanya, Fransa, İtalya, İspanya ve Polonya'nın üstlendiği, büyük üyeler başkan yardımcılığı koltuğunun 2016 yılından itibaren Türkiye'ye verilmesinin oy birliğiyle kabul edildiği bildirildi. Kararın "devrim niteliğinde" ve AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarı olarak gösterildiği ifade edilen açıklamada, EUROCHAMBRES'ın halen 44 ülke 20 milyon işletmeyi temsil eden Avrupa'nın en büyük iş dünyası yapılanması konumunda bulunduğu belirtildi.

TÜRKiYE ADINA GURUR

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu konuma seçilmelerinin tarihi bir anlamı bulunduğunu ve Türkiye adına bu gururu yaşadıklarını ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "Sonuçta, Türkiye olarak, EUROCHAMBRES'ta AB üyesi olmayan bir ülkenin elde ettiği en büyük başarıyı elde ettik" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)