BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa’dan peş peşe ‘erken dönem’ uyarıları----

Avrupa’dan peş peşe ‘erken dönem’ uyarıları

Avrupa’dan peş peşe ‘erken dönem’ uyarıları
08 Nisan 2021 - 12:16 www.finansgundem.com

ECB üyesi Knot, “Devlet tahvili getirilerinde erken bir yükseliş görmek istemiyorum” derken, Rehn de, “Krizle mücadele tedbirlerinde çıkmadan önce pandeminin getirdiği ekonomik daralmadan toparlanmak gerekli” açıklamasını yaptı

Avrupa Merkez Bankası üyesi Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, devlet tahvili getirilerinde erken bir artış görmek istemediğini, ECB'nin eğer ihtiyaç olur ise bunu düzeltmek için adım atabileceğini söyledi.

CNBC'ye konuşan Knot, başka bölgelerde tahvil getirilerinde yaşanan artışın Euro Bölgesi’ni etkilemeye başlaması halinde ECB'nin PEPP çerçevesinde önden yüklemeli tahvil alımları yapmasını meşru olacağını vurguladı.

Eğer yükselen tahvil getirileri daha iyi büyüme ve enflasyon görünümlerinden kaynaklanıyor ise, bu tamamen iyi huylu bir durum olur. Ancak eğer tahvil getirileri dünyanın farklı bölgelerdeki yükselişin bulaşıcı etkileri ile yükseliyor ise bizim bazı tahvil alımlarının geçici bir şekilde önden yüklemeli yapmamız tamamen meşru olur.

Knot, "Tahvil getirilerin yükselerek finansal şartlarımızı erkenden sıkılaştırmasını istemiyorum" ifadelerini kullandı.

TEDBİRLERİN BİTMESİ İÇİN TOPARLANMA GÖRÜLMELİ

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Finlandiya Merkez Bankası Başkanı Olli Rehn, kriz ile mücadele tedbirlerinden çıkmaya başlamadan önce pandeminin yol açtığı ekonomik daralmadan sürdürülebilir bir toparlanma görmek gerektiğini söyledi.

İhtiyaç olduğunda varlık alımlarını yeniden ayarlamaya hazırız, bu çerçevede sonradan üzülmek yerine güvenli şekilde hareket etmek daha ve parasal genişleme şartlarından çıkmadan önce ekonomide sürdürülebilir bir toparlanma görmek ihtiyatlı olur.

Rehn, "Bu çerçevede para politikasında en iyi yaklaşım sakin olmak ve plana sadık kalmak" diye konuştu.

İngiltere sürü bağışıklığına geçiyor

HSBC'den kalıcı olarak evden çalışma kararı

Avrupa borsaları İspanya hariç yükselişle açıldı

TCMB piyasayı 71 milyar TL fonladı

Ünlü kurum Türk bankalarında hedef fiyatları değiştirdi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)