BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’dan 672,5 milyar euroluk kurtarma paketi----

Avrupa’dan 672,5 milyar euroluk kurtarma paketi

Avrupa’dan 672,5 milyar euroluk kurtarma paketi
10 Şubat 2021 - 12:44 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu, 672,5 milyar euroluk Kovid-19 kurtarma fonunu onayladı

Avrupa Parlamentosu (AP), yeni tip korona virüsün (Kovid-19) ekonomik sonuçları ile mücadele için 672,5 milyar euroluk kurtarma fonu kurulmasına onay verdi.

Brüksel'de gerçekleştirilen AP Genel Kurul oturumunda, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin salgının ekonomik etkilerine karşı kurma kararı aldığı fon ele alındı.

Genel Kurul'da, kurtarma fonunun amacı, finansmanı ve kuralları ile ilgili yasal düzenleme, 582 "evet", 40 "hayır" ve 69 "çekimser" oyla kabul edildi.

Buna göre, AB üyesi 27 ülkeye 3 yıl boyunca toplam 672,5 milyar euroluk hibe ve kredi imkânı sağlanacak. Fon, salgının ekonomik ve sosyal sonuçlarına yönelik üye ülkelerdeki tedbirlerin finansmanında kullanılacak.

Üye ülkeler, bu finansmandan faydalanmak için hazırlayacakları detaylı planları AB Komisyonu'na sunacak. Söz konusu planların fondan yaralanabilmesi için çevre, iklim değişimi, dijital dönüşüm, ekonomik kalkınma, rekabetçilik ve eğitim gibi alanlara odaklanması gerekecek.

Düzenlemenin bu aşamadan sonra AB Konseyi tarafından onaylanması ve AB Resmi Gazetesi'nde yayımlanması bekleniyor.

AB üyesi ülkeler, geçen yıl salgının yaralarını sarmak için toplam 750 milyar euroluk kurtarma programında uzlaşı sağlamıştı. Söz konusu 672,5 milyar euroluk fon, bu programın en büyük kısmını içeriyor. Programın 77,5 milyar euroluk diğer unsurları ise AB'nin mevcut programları kapsamında üye ülkelere kullandırılacak.

Almanya'da yıllık enflasyon ocakta yüzde 1 oldu

İsveç MB, faizleri değiştirmedi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)