BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa’da yılın finansman işlemi DenizBank’tan----

Avrupa’da yılın finansman işlemi DenizBank’tan

Avrupa’da yılın finansman işlemi DenizBank’tan
07 Mayıs 2021 - 10:50 www.finansgundem.com

DenizBank’ın Şubat 2021’de sağladığı 435 Milyon Dolar tutarındaki seküritizasyon kredisi, finans sektörünün prestijli yayın organı The Banker tarafından “Avrupa’da Yılın Borçlanma İşlemi Ödülü”ne layık görüldü. 

DenizBank, İngiliz finans dergisi The Banker’ın uzman bankacı ve analistlerin görüşlerine dayanarak, Avrupa çapındaki finans kuruluşlarını farklı kategorilerde değerlendirdiği programda ödül kazanan tek Türk bankası oldu. Değerlendirme sonucunda ödüle layık görülen işlem kapsamındaki kaynak; enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji projelerinde, finansmana erişimi kısıtlı olan kadın girişimcilerin desteklenmesinde ve DenizBank’ın stratejik önem atfettiği tarım sektöründe kullandırılıyor. 

Banka, Credit Suisse AG ve Emirates NBD Capital Limited koordinatörlüğünde gerçekleşen işlem ile Türkiye ekonomisine desteğini yurtdışından uzun vadeli ve uygun maliyetli kaynak getirerek sürdürmüştü.   Yatırımcı çeşitliliği açısından da önem taşıyan işlem, uluslararası yatırım ve kalkınma kuruluşları, kurumsal yatırımcılar ve ticari bankalardan büyük ilgi görmüştü. 

“Bankamızın ötesinde, sektörümüz açısından önemli bir ödül”

DenizBank Finansal Hizmetler Grubu CEO’su Hakan Ateş, küresel salgınının etkileri ile dünya çapında mücadele edilen zorlu dönemde ülke ekonomisi için taze kaynak yarattıklarının altını çizerken, The Banker gibi saygın bir platform tarafından ödüle layık görülmelerinin gurur verici olduğunu söyledi. Ateş ayrıca şunları belirtti:

Şubat ayında sağladığımız 435 Milyon Dolar tutarındaki seküritizasyon işlemimizle ciddi bir yurtdışı finansman sağlamanın yanı sıra, sürdürülebilirlik projelerinde kullanılmak üzere önemli bir kaynak da oluşturmuştuk. Temin ettiğimiz kredinin 7 yıla uzanan vadesi ve uygun maliyeti, ülke ekonomimize ve Bankamızın güçlü performansına duyulan güveni de teyit etmektedir. Söz konusu kaynağı, sürdürülebilir finansman hedeflerimiz doğrultusunda yeşil projelere, kadın girişimcilere ve çiftçilerimize kullandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu işlemin, Finans dünyasının önemli mecrası The Banker tarafından ödüllendirilmesi, başarımızın ulaştığı boyut itibarıyla da çok sevindirici. Önümüzdeki dönemde benzer ürünlerle yeni kaynaklar sağlayarak çiftçi ve KOBİ’lerimiz başta olmak üzere ülke ekonomisine hizmet etmeye devam edeceğiz. Bankamızda bu süreci başından sonuna organize eden İcra Kurulu Üyemiz Bora Böcügöz, Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcımız Beril Oğuz ve ekiplerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Denizbank’a 435 milyon dolarlık seküritizasyon kredisi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)