BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkAvrupa'da temettü yasağı kaldırılabilir----

Avrupa'da temettü yasağı kaldırılabilir

Avrupa'da temettü yasağı kaldırılabilir
18 Eylül 2020 - 15:12 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası'nın bankalara uyguladığı temettü dağıtma yasağının gelecek yılın başında kaldırabileceği belirtildi

Avrupalı regülatörler, bankaların temettü ödemeleriyle ilgili fiili yasağı gelecek yılın başında kaldırabilirler.

Konu hakkında kaynakların aktardığı bilgiye göre bankaların temettü ödemelerinden taviz vermelerini ilişkin gelen ilk talepleri destekleyen, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) denetim kurulundaki bazı üyeler, söz konusu yasağın uzatılmasının yarardan çok zarar getireceğini öngörüyor.

Avurpalı bankaların hisse senetleri kayıplarını azalttı. 22 bankanın dahil olduğu Euro Stoxx Bankacılık Endeksi, erken işlemlerdeki yüzde 1.6'lık düşüşünün bir kısmını geri alarak Frankfurt saatiyle 11:33'te yüzde 0.9 ekside seyretti. ECB'nin denetimindeki birçok bankayı içeren endeks bu yıl yüzde 38 düştü.

ECB, pandeminin ekonomiye darbe vurmasının ardından bankaların sermayelerini korumaları ve kredi vermeyi sürdürmeleri için temettü ödemesi yapmamalarını istemişti. Bu adımla birlikte banka hisseleri bu yıl iyice olumsuz etkilendi. Ancak merkez bankası bu durumun, bankaların krizi atlatabilmeleri için düzenlemelerde sağlanmış, eşi benzeri görülmemiş ölçüdeki rahatlık karşılığında olduğunu işaret etti.

Kaynaklara göre temettü tartışmasının gidişatında büyük bir ihtimalle ekonomik göstergeler, kredi hacim verileri ve bankaların kredi kayıpları için ayırdığı karşılıklara ilişkin değerlendirme rol oynayacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)