BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülke belli oldu----

Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülke belli oldu

Avrupa'da pandemiden en çok etkilenen ülke belli oldu
24 Ekim 2021 - 13:21 www.finansgundem.com

Rusya, Avrupa’da korona virüs salgınının odak noktası haline geldi. Dün ülkedeki mevcut salgın dalgasının ciddiyetinin göstergesi olarak, rekor bir sayıda korona virüse bağlı can kaybı kaydedildi.

Maske kullanma oranının düşük olması ve aşı kampanyasındaki yavaşlamanın gölgesinde daha ölümcül mutasyonların ortaya çıkması nedeniyle Haziran ayından bu yana ülkede yeni bir salgın dalgası yayılıyor.  Yetkili makamlar tarafından yayınlanan rakamlara göre, Rusya’da salgının başlangıcından bu yana korona virüs sebebiyle 229 bin 528 kişi hayatını kaybetti.

Bu can kaybı bilançosu Avrupa’da kaydedilenlerin en yükseği oldu.İstatistik kurumu Rosstat, Ağustos sonuna kadar aslında 400 binden fazla can kaybı yaşandığını belirtiyor.

NÜFUN AŞILANMA ORANI YÜZDE 32

Resmi rakamlara göre, insanların aşı korkusu nedeniyle şu ana kadar Rusya nüfusunun sadece yüzde 32’si Sputnik aşısının tam dozları ile aşılandı. Hükümetin mevcut ölümcül salgın dalgası karşısında tepkisi açısından, halihazırda bocalayan ekonominin daha da zayıflatmaktan korkulması sebebiyle sağlık önlemlerinin uygulanması yavaştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Çarşamba günü, korona virüsün bu ölümcül dalgasının yayılmasının engellenmesi için 30 Ekim-7 Kasım tarihleri ​​arasında çalışanlara ücretli izin verilmesini istedi.

Ülkede salgının odak noktası olan Moskova’da, 28 Ekim’den itibaren temel ihtiyaç kategorisinde olmayan tüm mağazaların 11 günlüğüne kapanmasına aynı zamanda birçok sektörde sağlık izinleri uygulanmasına karar verildi. Putin, Avrupalıların Avrupa Birliği tarafından tanınan aşılar yerine Sputnik aşısını olmak için Rusya’ya akın ettiğini belirtti

"AŞIYI YARIN OLMAK BUGÜNKÜ SORUNU ÇÖZMÜYOR"

Öte yandan, Moskovalı doktorlar da durmaksızın korona virüs hastalarının hayatlarını kaybetmesine tanık oluyorlar. Doktor Evgeny Ryabkov, ülkenin her bir yanında olduğu gibi salgının büyük oranda yayıldığı Moskova’da, çalıştığı hastanede yaklaşık 20 aydır korona virüs hastalarının ölümüne tanık olduğunu, aynı zamanda enfekte olan kişilerin çoğunun virüse karşı aşıyı olmayı reddettikleri için pişmanlıklarını dile getirdiğini belirtti.

Doktor Yevgeny Ryabov, birkaç gün önce Moskova’da bulunan Sklifosovsky Enstitüsü’ndeki korona virüs birimine yaptığı ziyaret sırasında AFP’ye “Genellikle bahane arıyorlar ve aşıyı hep ‘yarın’ olmak istediklerini söylüyorlar. Maalesef yarın olmak bugünkü sorunu çözmüyor” ifadelerini kullandı.

EKONOMİYİ ZAYIFLATMAK İSTEMİYORLAR

Yetkililer, mutasyona uğramış Delta varyantının baskın olduğu, yaz aylarından bu yana süren dördüncü dalgası karşısında harekete geçmeyi erteledi. Yetkililer, ekonomiyi zayıflatma korkusuyla daha fazla kısıtlamayı hala reddediyor. Rusya’da hastalığın net bir şekilde odak noktası olarak görülen Moskova sokaklarında barlar ve restoranlar hala hizmet veriyor.

Halka maske takma zorunluluğu uygulanmıyor ve yetkililer de bu yönde bir denetim yapmıyor. Aynı zamanda Rusların aşı konusundaki endişeleri sebebiyle aşılama kampanyaları yavaş ilerliyor. Sputnik 2020’nin Aralık ayında ilk ulusal aşısını piyasaya sürdüğünde Rusların ancak üçte biri aşıyı oldu. Virüse karşı mücadelede aylardır ön saflarda çalışan Ryabkov,“Arabayla gezintiye çıktığımda yaşlılardan ve gençlerden maskesiz insanlar görüyorum, onlarla çalıştığım için bu durum beni sinirlendiriyor. Maalesef anlamıyorlar. Böyle durumlarda çığlık atmak istiyorum” ifadelerini kullandı.

"HASTALIĞIN ÜSTESİNDEN SADECE AŞI GELEBİLİR"

Hastanenin yoğun bakım ünitesi başkanı Alexander Shakotko, aşının uygulanabilirliğine olan güvenini vurgulayarak “Bu hastalığın üstesinden sadece aşı gelebilir. Sosyal bir sorumluluk göstermemiz lazım” dedi.

Shakotko’nun tedavi ettiği hastalardan biri olan, 51 yaşındaki mimar Olga Ryzhko, aşı karşıtı olmamasına rağmen birkaç kez aşı olmayı ertelediğini itiraf etti ve hayatını sonsuza kadar doktorlarına borçlu olduğunu belirterek “Beni kurtarmasalardı burada olmazdım” ifadelerini kullandı.

İki hafta önce yoğun bakıma nakledilmiş olan emekli polis Anatoly Polyakov adındaki başka bir hasta da aşı olmamıştı. Polyakov, kendisi ve karısının ‘güçlü’ bir aşının gelmesini beklediklerini söyledi ve pişmanlıkla “Uzun bir süre bekledik ve işte sonuç bu” ifadelerini sözlerine ekledi. Polyakov hastaneden sağ çıkarsa, herkese en kısa zamanda aşı olması gerektiğini söyleyeceğine yemin etti.

Korona virüs hastalarına ayrılan ünitedeki bitkin doktorlar, hastalığın sonu hakkında tahminlerde bulunmayı reddediyorlar.

Günlük Kovid-19 verileri açıklandı: 217 vefat, 26 bin 217 yeni vaka

Vakaların en çok arttığı şehirler

Rusya'da vaka ve can kayıpları rekor seviyelere ilerliyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)