BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizde de oluyor----

Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizde de oluyor

Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizde de oluyor
10 Temmuz 2021 - 15:08 www.finansgundem.com

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, korona virüs pandemisiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Balık, "Avrupa'da ne oluyorsa 1 ay sonra bizde de oluyor" dedi

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, korona virüs salgınına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Balık, korona virüs salgınında Türkiye ile Avrupa arasında bir benzerlik olduğuna dikkat çekerek "Pandeminin seyrine bakarsak Avrupa’da ne oluyorsa 1 ay sonra bizim ülkemizde o yaşanıyor" dedi.

Balık, bu noktada, şu anda İngiltere gibi nüfusunun büyük bölümünü aşılayan ülkelerde Delta varyantının yaygın olduğunu söyledi ve "Bu nedenle tekrar kısıtlamalar söz konusu oldu. Bizim de eylül ayında okulları gönül rahatlığıyla açabilmemiz için aşılama hızını arttırmamız gerekiyor" diye ekledi.

Hürriyet'e konuşan ve doğu illerinde aşılama oranının çok düşük olduğuna dikkat çeken Balık, şöyle devam etti:

"İran’dan ve Güneydoğu’daki sınır komşularından Delta varyantı ülkeye girerek, oluşacak Kurban Bayramı hareketliliği nedeniyle de hızla yayılabilir. O zaman da batı illerindeki aşılama yüksek olsa dahi yayılım yine artabilir."

Prof. Dr. Balık, ABD’de şu anda korona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin yüzde 99.7’sinin aşısızlar olduğunu da belirterek bu ülkedeki bir öyküyü de aktardı:

“Otizmli bir genç kız okuldan virüsü alıyor ve annesine bulaşıyor. Anneanne ilk aşıdan sonra yan etki yaşayınca annesi aşı olmaktan korkuyor. 45 yaşındaki anne daha sonra korona virüse yakalanıp hayatını kaybediyor. Anneanne ise hasta olmuyor.”

Aşı yaşı 16'ya indirildi

Delta varyantı yüzde 60 daha bulaşıcı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)