BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarAvrupa’da kripto paraya kara para denetimi----

Avrupa’da kripto paraya kara para denetimi

Avrupa’da kripto paraya kara para denetimi
23 Şubat 2022 - 09:00 www.finansgundem.com

Çin başta olmak üzere yaklaşık 9 ülkede yasaklanan kripto paralarla ilgili Avrupa ülkeleri de yeni tedbirleri hayata geçirmek istiyor

Avrupa, kripto işlemleri için yeni kara para aklama karşıtı gözlemci oluşturmak istiyor. Avrupa Birliği'nin, kripto para birimi şirketlerine yeni kara para aklama karşıtı gözlemci gözetimi sağlamak için çalıştığı bildirildi. Kaynaklar, Avrupa Komisyonu ve diğer yetkililerin, 2024'te faaliyete geçmesi ve iki yıl sonra tamamen işlevsel hale gelmesi beklenen organın görev alanı ve tasarımı konusunda görüştüğünü bildirdi. Bir AB diplomatı, Almanya liderliğindeki bir grup devletin kripto para işlemlerinin daha açık hale getirmeye çalıştığını aktardı.

AB, son yıllarda bir dizi skandalın, bloğun düzensiz düzenlemelerinin onu kirli nakit akışlarına açık bıraktığını göstermesinin ardından yeni otoriteyi kuruyor.

Almanya liderliğindeki grup İspanya, Avusturya, İtalya, Lüksemburg ve Hollanda'yı içeriyor.
AB diplomatı, AB gözlemcisinin bankalar, finans kurumları ve kripto varlık hizmet sağlayıcıları arasındaki en riskli sınır ötesi varlıkları kapsamasını istediklerini bildirdi. Komisyonun Temmuz ayında yayınlanan önerisi, sadece sanal varlıklara dolaylı olarak atıfta bulunuyor.

Bu arada, kripto paraların kullanımında dünyada dördüncü, Avrupa’daysa ilk sırada yer alan Türkiye’de, kripto para piyasalarına yapılacak düzenlemelerle ilgili çalışmalar sürüyor.

Öte yandan, şu anda dokuz ülkede kriptoyu yasa dışı kılan mutlak bir yasak var.

Cezayir, Bangladeş, Çin, Mısır, Irak, Fas, Nepal, Katar ve Tunus kriptoyu yasaklayan ülkeler arasında. Hindistan ise yasak yerine yüzde 30 vergi koymayı tercih eden ülkelerden biri.

Testi geçemeyen Bitcoin alamayacak

 

Kripto paralar için katı düzenlemeler yaklaşıyor

 

Kripto düşüşü kurumsal yatırımcılar için fırsat mı?

 

Kripto para borsalarına suç gelirini aklama cezası

 

Jeopolitik riskler ve faizler kripto piyasasını nasıl etkiliyor?

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)