BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da kırmızı alarm----

Avrupa'da kırmızı alarm

Avrupa'da kırmızı alarm
14 Kasım 2015 - 18:13 www.finansgundem.com

Avrupa ülkeleri dün yaşanan Paris saldırısı sonrası kırmızı alarma geçti. Avrupa'nın bütün büyük kentlerinde önlemler artırıldı.

Avrupa 11 Eylül’ünü yaşıyor… Belki de İkinci Dünya Savaşı’ndan beri Avrupa’da sokakta bu kadar kolluk kuvveti hiç bulunmamıştı. Paris’teki IŞİD vahşetinden sonra en az 127 kişi hayatını kaybetti. Fransa’nın başkentindeki bu dehşet Avrupa’nın bütün büyük kentlerini kırmızı alarma geçirdi.

Londra: Başbakan Cameron’un evinin bulunduğu Downing Street’in önünde güvenlik önlemleri artırıldı. 



Roma: Kolezyum'un önünde askerler bekliyor. İtalya güvenlik önlemlerini artırdı.



Berlin: Reichstag’ta AB ve Almanya bayrakları yarıya indirildi. 



Alman bir genç çift Fransa'da ölenleri anarken duygusal anlar yaşadı.



Madrid: Atocha tren istasyonu’nun önünde polis bekliyor.



Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande (solda) bugün saldrıların sorumlusunun terör örgütü IŞİD olduğunu açıkladı. IŞİD de Paris'teki katliamı üstlendi; saldırının, kendilerine düzenlenen hava saldırılarına cevap olarak yapıldığını duyurdu. 



Fransa'da üç günlük ulusal yas ilan edildi, bayraklara siyah kurdeleler takıldı. Şehri kana bulayan intihar bombacılarından üçünün kimliği belirlendi. Şüpheliler Mısır, Suriye ve Fransız uyruklu.



8 intihar bombacısından 7'sinin saldırı gerçekleştirdiği, birinin ise kendisini patlatamadan polis tarafından öldürüldüğü öğrenildi. Dünya liderlerinden olaya tepki yağarken, saldırıyı kınayan liderlerden biri de Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad oldu. Ancak Esad aynı zamanda Farnsa'yı eleştirerek, "Fransa, Suriyelilerin 5 yıldır yaşadığı terörü yaşadı. Fransa hatalı politikalarıyla terörizmin yayılmasına katkıda bulundu" dedi.



Günde ortalama 20 bin kişi tarafından ziyaret edilen Eyfel Kulesi süresiz olarak kapatıldı. Saldırı esnasında Bataclan konser salonunda sahne alan ABD'li Eagles of Death Metal (Death Metal Kartalları) grubu üyelerinin kaçmayı başardığı ve sağ olduğu bildirildi. 



Saldırıların ardından hastane ve kan bankalarına koşan Parisliler, bağış yapmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada saldırılarda ölen ya da yaralanan Türk vatandaşı olmadığı belirtildi. Büyükelçi Hakkı Akil ise Fransa'nın geçici olarak Schengen uygulamasına son verdiği için yoğunluk yaşanabildiğini ifade etti.



Gezi Parkı protestoları sırasında Taksim Meydanı'nda piyano çalan Davide Martello, katliamda en büyük kaybın yaşandığı Bataclan konser salonu önüne gelerek, John Lennon'un meşhur şarkısı 'Imagine'ı  çaldı.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • xyz14 Kasım 2015 22:08

    insan canına kıymak kötü bir şey fakat bu bölgeyi kaosa sürükleyenlerin de uykuları kaçmalı ki insan olmanın gerektirdiklerini yerine getirsinler...