BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da işyerinde başörtüsü yasağına mahkeme onay verdi----

Avrupa'da işyerinde başörtüsü yasağına mahkeme onay verdi

Avrupa'da işyerinde başörtüsü yasağına mahkeme onay verdi
14 Mart 2017 - 12:31 www.finansgundem.com

Yüksek mahkeme, Avrupa Birliği ülkelerinde işverenin çalışanları için getirdiği başörtüsü yasağının yasa dışı olmadığına hükmetti

Avrupa Adalet Divanı, işyerinde başörtüsü yasağıyla ilgili hüküm verdi. Mahkeme, işverenlerin çalışanlarına getirebileceği yasağı onayladı. Böylece Avrupa Adalet Divanı işyerleri çalışanların dini sembol niteliğinde kıyafet giymelerine yasak getirebilir.

SÜREÇ GEÇTİĞİMİZ YIL BAŞLADI

Belçika vatandaşı Samira Achibata adlı Müslüman bir kadın G4S Secure Solutions adlı şirkette resepsiyon görevlisi olarak çalışmaya başladıktan üç yıl sonra başörtüsü takmaya başladı. İşyerinde başörtüsü kullanılmayacağını belirten şirket, Achibata'yı işten çıkardı. Bunun üzerine kadın çalışan, şirket aleyhine Belçika Mahkemesi'ne dava açtı.

Tazminat talebiyle açılan davaya Belçika Ayrımcılık Kurumu ve Müslüman örgütleri de destek verdi. Mahkeme, dosyayı Yargıtay'a gönderdi. Belçika Yargıtayı da, konuyu Avrupa Birliği'nin en üst hukuk organı olan Lüksemburg'daki Avrupa Adalet Divanı'na havale etti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)