BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da işsizlik derinleşiyor----

Avrupa'da işsizlik derinleşiyor

Avrupa'da işsizlik derinleşiyor
06 Ocak 2014 - 13:53 www.finansgundem.com

Avrupa'daki işsizlik büyüme ve istihdam sözü veren liderleri doğrulamıyor

Ekonomiyi canlandırıp, istihdam yaratması beklenen 120 milyar euroluk (163 milyar dolar) teşviğin meyvelerini bekleyen Avrupa Birliği siyasetçileri ile, işsizlik ile savaşta ne kadar az yol kat edildiğini göstereceği tahmin edilen istihdam verilerinin çelişmesi bekleniyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin medyan tahminlerine göre, Euro Bögesi'ndeki işsizlik oranının Kasım ayında da yüzde 12.1 ile rekor seviyede tutunması bekleniyor.
8 Ocak'taki işsizlik verileri yarın gelecek olan Aralık ayı tüketici fiyatları verilerinden sonra açıklanacak. Analistler, Avrupa Merkez Bankası'nın bir önceki ay beklenmedik bir şekilde faiz oranını kesmesinden sonra enflasyonun 4 senenin en düşüğü seviyelerinde seyretmesini bekliyorlar.
Avrupa Birliği liderleri, "Büyüme ve İstihdam için Anlaşma" planını açıklamalarından 18 ay sonra Aralık'ta istihdam artırılmasındaki sorunlarını kabul ederek, işsizliğin "kabul edilemeyecek düzede yüksek" olduğunu açıkladılar. Hükümetler, bu hafta politikalarını ihtiyaç sürdüğü sürece aynı tutacağını açıklaması beklenen Avrupa Merkez Bankası'nın desteğinin devamlılığına bağlılar.

"Yavaş toparlanma sürdükçe işsizlik oranı yüksek kalacak," diyen Londra merkezli Bank of America Merrill Lynch'in ekonomisti Tobias Blattner, "Ve Euro Bölgesi'nin çoğunluğuda kredi sıkıtısı yaşanırken, enflasyon yukarı çıkmakta başarılı olamayacak. Ama deflasyon korkularının da gerçekleşmesi muhtemel değil," diye ekledi.

Euro dolara karşı yüzde 0.2 artışla Brüksel saatiyle 10:33'de 1.3614 doları gördü. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 327.14 puana geriledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)