BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da ikinci kez kapanma gündemde----

Avrupa'da ikinci kez kapanma gündemde

Avrupa'da ikinci kez kapanma gündemde
26 Ekim 2020 - 15:01 www.finansgundem.com

Avusturya Başbakanı Kurz ise Avrupa için ikinci "kapanma" dönemini gündeme getirdi. Fransa'da ise önlemler ilk etapta altı hafta yürürlükte kalacak.

Avrupa'da korona virüs salgınından en fazla etkilenen ülkeler arasında yer alan Fransa'da yeni vaka sayısında bir rekor kırıldı. Yetkili sağlık kuruluşlarının pazar akşamı açıkladığı verilere göre, son 24 saat içerisinde 50 bin 10 yeni korona virüs vakası kayda geçti. Bu sayı cumartesi günü 45 bin dolayındaydı. Ülkede cumartesi günü 116 kişi de korona virüse bağlı Kovid-19 hastalığı nedeniyle hayatını kaybetti. Son ölümlerle birlikte salgında hayatını kaybedenlerin sayısı 34 bin 761'e yükseldi.

Fransa hükümetine danışmanlık yapan bilim kurulunun başkanı Jean-François Delfraissy, Fransa'da günlük yeni vaka sayısının 100 bine yükselebileceği uyarısında bulundu. Delfraissy, "Büyük olasılıkla günde 50 binden fazla vaka görülecek. Hatta bu sayının günde 100 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.

Cumartesi gününden bu yana Fransa'da 21.00-06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Önlemler ilk etapta altı hafta yürürlükte kalacak.

Avrupa'da Fransa'nın yanı sıra 1 milyon korona virüs vakasının görüldüğü ikinci ülke olan İspanya'da da pazar günü acil sağlık durumu ilan edilmiş ve geniş çaplı sokağa çıkma yasakları uygulanmaya başlanmıştı.

Almanya'da da korona virüs vaka sayısı günden güne artıyor. Yetkili sağlık kuruluşu Robert-Koch Enstitüsü'nün verdiği bilgilere göre, Almanya'da son 24 saat içinde 8 bin 685 yeni vaka kayda geçti. Ancak hafta sonunda verilerin birebir aktarılmaması ve yeterince test yapılmaması nedeniyle gerçekte bu sayının daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Başbakan Merkelhafta sonu bir kez daha uyarıda bulunarak, vatandaşlardan teması asgariye indirmelerini istemişti.

Öte yandan Avrupa ülkelerinde korona virüs vaka sayılarının hızla artması üzerine açıklama yapan Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz ikinci kez kapanma ihtimalini gündeme getirdi. Viyana'da konuşan Kurz, halihazırdaki yüksek artışın kontrol altına alınamaması halinde kapanmanın son çare olarak düşünülebileceğini, belirleyici kriterin hastanelerdeki durum olduğunu ifade etti. Kurz, "Dünya üzerindeki hiçbir ülke yoğun bakıma aşırı yüklenilmesine izin veremez" dedi.

İkinci korona virüs dalgası ile mücadele amacıyla İtalya, Danimarka, Slovakya ve Belçika'nın başkenti Brüksel'de sıkılaştırılmış önlemler devreye girdi. Birçok ülke tamamen kapanmanın önlenmesi amacıyla sokağa çıkma yasakları ve temas sınırlandırılması gibi önlemlere başvuruyor.

Fransa günlük 100 bin vakanın eşiğinde

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)