BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinAvrupa'da gıda arzı aksamaya başladı----

Avrupa'da gıda arzı aksamaya başladı

Avrupa'da gıda arzı aksamaya başladı
19 Mart 2020 - 16:44 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin yeni tip korona virüs (Kovid-19) nedeniyle sınırlarından geçişlere kısıtlama getirmesinin gıda arzını aksattığı bildirildi.

Brüksel merkezli Avrupa gıda sektörü konfederasyonu FoodDrinkEurope, tarım sektörü temsilcisi CELCAA ve çiftçi birliği COPA-COGECA ortak açıklama yayımladı.

Sektörlerinin Avrupa'da gıda güvenliğini sağlamayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, AB üyesi pek çok ülkenin son dönemde sınırlarını kapattığı anımsatıldı. 

Açıklamada, AB ülkeleri tarafından sınırlarda uygulanan önlemlerin, ticari faaliyetleri giderek zorlaştırdığı, bazı tarım ürünleri ile gıdaların teslimatında gecikmelere ve aksamalara neden olduğu kaydedildi. 

AB içerisinde tarım ve gıda arz zincirinin yüksek derecede entegre bir yapıda çalıştığı anımsatılan açıklamada, tedarikte yaşanacak herhangi bir engellemenin faaliyetlerini kaçınılmaz olarak bozduğu ifade edildi.

Açıklamada, Avrupa'nın tamamına gıda sağlayabilmeleri için tek pazarın korunması gerektiği belirtilerek, AB Komisyonunun gıda, içecek ve tarımsal ürünlerin kesintisiz akışını sağlayacak tedbirler alması istendi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)