BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’da gaz, sıkı arz, istikrarlı talep ile yükselişte----

Avrupa’da gaz, sıkı arz, istikrarlı talep ile yükselişte

Avrupa’da gaz, sıkı arz, istikrarlı talep ile yükselişte
06 Ocak 2022 - 15:19 www.finansgundem.com

Avrupa gaz fiyatları, sıkı arz ve daha soğuk hava koşullarının talebi artırması nedeniyle bugün yukarı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF spot gaz kontratı bugün en son 6,50 EUR artarak 94,10 EUR/MWh'e yükselirken, TTF Şubat vadeli kontrat 4,48 EUR yükselişle 96 EUR/MWh oldu.

İngiltere NBP hub’ı gün öncesi kontratı 29,00 p artışla 229,00 p/th; NBP Şubat kontratı ise 11,50 p yükselişle 234,95 p/th seviyelerinden işlem gerçekleştirdi.

Montel-Foreks'in haberine göre, İngiltere merkezli bir enerji analisti, “Rus ihracatı, artan LNG girişlerinin [düşüş etkisini] dengeleyen yönü şaşırttı” ifadelerini kullandı.

Rusya'nın üç ana kanal üzerinden Kuzeybatı Avrupa'ya yaptığı gaz ihracatı gün içinde çok az değişti ve Polonya ile Almanya arasındaki Mallnow noktasından geçen fiziksel akışlar 21 Aralık'tan bu yana hala askıya alınmış bulunuyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa genelinde gaz stokları geçen yılın aynı dönemindeki seviyelerin yaklaşık 14 yüzdelik-puan kadar altında kaldı ve en son kapasitenin sadece %56'sının dolu olduğu görüldü.

18 maddelik teklif Meclis'te: Doğalgazda kademeli tarife!

 

Avrupa'da doğalgaz fiyatları düşmeye devam ediyor

 

Kömür desteği, doğalgaz faturası desteği olarak verilebilecek

 

 
 
 
 
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)