BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa’da gaz, ılıman hava ve dolan depolarla düşüşte----

Avrupa’da gaz, ılıman hava ve dolan depolarla düşüşte

Avrupa’da gaz, ılıman hava ve dolan depolarla düşüşte
23 Mayıs 2022 - 14:49 www.finansgundem.com

Avrupa’da işlem gören Haziran vadeli doğalgaz kontratları, kıta genelindeki ılıman hava koşullarına dair öngörüler ve bölgesel depolama seviyelerinin yükselmeyi sürdürmesi ile bugün aşağı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı Haziran kontratı bugün en son Ice Endex'te 2,59 EUR düşüşle 85,30 EUR/MWh'ten işlem gördü. İngiltere NBP eşdeğeri Ice Futures'ta 6,81p azalışla 141,15p/th seviyesinden el değiştirdi.

Bir trader, Avrupa genelinde artan depolama oranları ve ılıman sıcaklıkların düşüş eğilimine katkıda bulunduğunu söylüyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, gaz depolama sahaları bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık %10 artışla haftayı %42 oranında dolulukta tamamladı.

DB Group analistleri paylaştıkları bir notta, “Bu hafta sıcaklıkların mevsimsel normlara yakın seyrettiğini görüyoruz, ancak yenilenebilir üretim görünümlerinin iyileştirilmesi hızlı kazanımları yumuşatabilir” yorumunu yapıyor.

Montel Energy Quantified (EQ) verilerine göre, Almanya’da yarın 1,4 °C düşüşüle ortalama 15,8 °C gerileyecek. Bu seviye normale kıyasla 1,2 °C daha yüksek bir sıcaklığı gösteriyor.

Tahminlere göre, Avrupa'nın en büyük gaz tüketicisi olan Almanya'da rüzgâr enerjisi kaynaklı elektrik üretim kapasitesi bugün ortalama 16,7 GW, yarın ise 23,3 GW seviyelerinde seyredebilir.

İletim Sistemi Operatörü Gassco verilerine göre, Troll Gaz Sahasında gerçekleşen plansız bir kesinti nedeniyle Norveç'ten diğer Avrupa destinasyonlarına boru hattı akışları 304 milyon mᶟ/gün düzeyinde seyrediyor.

Polonya,Yamal doğalgaz boru hattı anlaşmasını feshetti

 

Gazprom, Finlandiya'ya gaz sevkiyatını durdurdu

 

Rusya gazı kesti, ruble zirve yaptı

 

Rusya, Finlandiya'ya gaz arzını durduruyor

 

Türkmenistan Kazakistan'a doğal gaz ihraç edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)