BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa’da gaz fiyatlarında arz endişesi----

Avrupa’da gaz fiyatlarında arz endişesi

Avrupa’da gaz fiyatlarında arz endişesi
05 Ağustos 2022 - 13:51 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, Rusya arzına ilişkin süregelen endişeler nedeniyle bugün 200,00 EUR/MWh'in hemen altında seyrediyor.

Avrupa doğalgaz fiyatları, Rusya arzına ilişkin süregelen endişeler nedeniyle bugün 200,00 EUR/MWh'in hemen altında seyrediyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, Hollanda TTF hub’ı spot gaz kontratı Ice Endex'te en son 0,75 EUR düşüşle 197,50 EUR/MWh'ten işlem görürken, TTF Eylül kontratı 1,99 EUR azalışla 197,25/MWh'e geriledi.

İngiltere NBP hub’ı gün öncesi kontratı en son 53,00 p artışla 310,00 p/th düzeyinden el değiştirirken, NBP Eylül vadeli gaz kontratı ise 0,39 p azalışla 378,78 p/th düzeyinden satış yaptı.

Rus gaz akışları bugün düne göre değişmeyecek. Kuzey Akımı 1 boru hattından yapılan iletim ise hala kapasitenin sadece yaklaşık %20'sinde bulunuyor.

Rus operatör Gazprom bu hafta, akışı yeniden sağlamak için gerekli olduğu varsayılan bir türbinin Rusya'ya geri nakledilemeyeceğini iddia etse de Almanya, Ukrayna savaşı nedeniyle ülkeler arasında yükselen gerilimlerden ötürü bu durumun yaşandığını iddia ediyor.

Bir trader, Rusya'dan daha fazla arz kesintisi riskine bağlı olarak piyasanın hala çok "gergin" olduğunu, ancak bir miktar aşağı yönlü hareket gerçekleşebileceğini söylüyor.

Trader, “Yakında yüksek fiyatlar nihai tüketicileri vuracak. Bu nedenle kıtadaki tüketim düşebilir” diye ekliyor.

Yine de, çoğunlukla uzun vadeli gaz alım sözleşmeleri bulunan daha büyük tüketicilerin ne kadar etkilenebileceği belirsizliğini koruyor.

Avrupa Gaz altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa'nın en büyük depolama tesislerinin yer aldığı Almanya’da depo doluluk oranı en son %70,4 seviyesinde görüldü.

Doğal gazda ağustos tarifesi yayımlandı

 

Doğal gaz depolama tesisleri kışa hazır

 

Rusya'dan Avrupa'ya doğalgaz akışı azalıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)