BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da gaz fiyatları yükseliyor----

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor

Avrupa'da gaz fiyatları yükseliyor
15 Kasım 2022 - 16:16 www.finansgundem.com

Avrupa doğalgaz fiyatları, soğuk hava beklentisi ile yükselişe geçti

Avrupa doğalgaz fiyatları, Kuzey Avrupa'da bu hafta talebi artırması muhtemel olan daha soğuk hava beklentisine yanıt olarak bugün de yukarı yönlü hareket ediyor.

Hollanda TTF hub’ı Aralık ayı vadeli doğalgaz kontratı bugün en son Ice Endex'te 11,20 EUR artışla 124,90 EUR/MWh düzeyinden satış yaptı. İngiltere NBP hub’ı eşdeğeri ise 34,41 p yükselişle 307,29 p/th seviyesinden işlem gördü.

Benzer şekilde, TTF spot gaz kontratı en son 9,50 EUR artışla 120,50 EUR/MWh düzeyinden satış yaptı. NBP gün öncesi kontrat ise 12,00 p artışla 109,00 p/th düzeyinden işlem gerçekleştirdi.

İsveç Meteoroloji ve Hidroloji Enstitüsü (SMHI), Kuzeydoğu Avrupa'nın önümüzdeki hafta sonu Almanya'da sıcaklıkların normalin 2 °C altına düşmesiyle birlikte soğuk hava koşullarının hakimiyeti altına gireceğini açıkladı.

Bir trader, “Risk primleri önemli ölçüde eridi. Düşük sıcaklıklarda, bunlar hızla yeniden ortaya çıkabilir. Piyasa karşı bir fiyat hareketi bekliyordu” ifadelerini kullanıyor.

Diğer piyasa katılımcıları ise Avrupa'daki depolama tesislerinin maksimum kapasiteye yaklaşmasıyla birlikte güçlü seyreden arz göz önüne alındığında fiyatlardaki yükselişin çok fazla olmuş olabilebileceğini düşünüyor.

Avrupa Gaz Altyapısı (Gas Infrastructure Europe-GIE) verilerine göre, Avrupa gaz stokları en son %95,6 dolulukta görüldü. Bu oran, son 10 yıllık ortalamanın yaklaşık %8 üzerinde bulunuyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)