BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da en kötü bitmedi----

Avrupa'da en kötü bitmedi

Avrupa'da en kötü bitmedi
16 Ağustos 2013 - 07:52 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nin ikinci çeyrekte yüzde 0,3 büyüyerek resesyondan çıkması Avrupa'nın ekonomik sıkıntılarının bittiği anlamına gelmiyor

Hafta içerisinde açıklanan ve Euro Bölgesi'nin resesyondan çıktığını gösteren büyüme rakamları Avrupa'nın ekonomik krizi açarak "mutlu son"a ulaşacağının garantisini vermiyor.
Açıklanan rakamlar, Euro Bölgesi'nin 18 ay süren daralmadan sonra yüzde 0,3 büyüdüğünü gösterdi.
Ancak Avrupa'da görülen bu toparlanma dış etkenlere karşı hala kırılgan. Buna ek olarak, yüzde 0,3'lük büyüme Avrupa'nın başını ağrıtan işsizlik ile kamu ve özel sektör borç sorunlarına da henüz bir çözüm sunmuyor.
BEŞ YIL ÖNCEKİ SEVİYEYE ULAŞMASINA ZAMAN VAR
Euro Bölgesi'nin toplam GSYH'si beş yıl önce ulaşılan zirvenin yüzde 3 oranında altında seyrediyor. GSYH'nin beş yıl önceki seviyeye ulaşmasının ise 2015 yılının ortalarını bulması bekleniyor.
TURİZM BÜYÜMEYİ DESTEKLEDİ
Euro Bölgesi'nde büyümeyi destekleyen etkenler arasında sert geçen kışın ardından gelen turizm sezonu yer alıyor. Ancak turizmin ekonomiye verdiği desteğin süresi turizm sezonu ile sınırlı.
İkinci çeyrekte Avrupa'da büyümeyi destekleyen bir diğer etken de artan envanterler oldu. Fransa'nın büyüme rakamlarının yüzde 40'ını envanterler oluşturdu. Fakat mal talebinin artmaması halinde artan envanterler ekonomiye yük olmaya başlayacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)