BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da en fazla vergi kaçırılan ülkeler----

Avrupa'da en fazla vergi kaçırılan ülkeler

Avrupa'da en fazla vergi kaçırılan ülkeler
11 Eylül 2020 - 15:49 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan rapora göre, AB bloğu içinde en fazla KDV açığı olan ülke Romanya. Romanya'yı sırasıyla Yunanistan ve Litvanya izliyor.

Avrupa Komisyonu tarafından yayımlanan bir rapora göre, Avrupa Birliği ülkeleri 2018’de katma değer vergisi (KDV) gelirlerinden 140 milyar euro kayba uğradı. KDV açığı, beklenen KDV gelirleri ve aslında toplanan arasındaki tüm farkı yansıtıyor.

Raporda, "KDV açığı önceki yıllarla karşılaştırıldığında azalsa da, 2020 tahminleri, Kovid-19 salgını nedeniyle bu yıl bu kaybın 164 milyar euroya kadar çıkacağını gösteriyor" ifadesi yer aldı

Romanya, 2018'de KDV gelirlerinin yüzde 33,8'ini kaybederek AB'de en büyük KDV açığını kaydetti. Onu yüzde 30,1 ile Yunanistan, yüzde 25,9 ile Litvanya takip etti.

En düşük KDV açığı ise, ortalama olarak KDV gelirlerinin yalnızca yüzde 0,7'inin kaybedildiği İsveç, yüzde 3,5 ile Lüksemburg ve yüzde 3,6 ile Finlandiya oldu.

Euro tutarı olarak da yaklaşık 35,4 milyar euro ile en yüksek KDV kaybı İtalya’da yaşandı. İtalya'yı, 23,5 milyar euro ile İngiltere ve 22 milyar euro ile Almanya takip etti.

Ekonomik ve Mali İşler Vergilendirme ve Gümrükten sorumlu Komisyon Üyesi Paolo Gentiloni konuyla açıklamada, "Bugün açıklanan rakamlar, KDV kaçakçılığını ortadan kaldırma çabalarının kademeli olarak ilerlediğini gösteriyor. Ama çok daha fazlasının yapılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

KDV boşluğu, dolandırıcılık, vergi kaçırma, iflas, finansal iflas ve yanlış hesaplamalar nedeniyle gelir kaybına ilişkin bir tahmin sağladığından, her üye devlette KDV uygulamasının ve alınan önlemlerin etkinliğini ölçüyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saçma11 Eylül 2020 16:35

    Bizden öğrenmeleri gereken çok şey var... Birincisi Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz, hepsine vereceksin Vera marka büyük beyaz olanlardan, hiç işi bilmiyorlar. KDV de yetmiyorsa basacaksın ÖTV'ye, vergiden tasarruf olmaz :)