BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakAvrupa’da emlak satışı yağmuru hazırlığı----

Avrupa’da emlak satışı yağmuru hazırlığı

Avrupa’da emlak satışı yağmuru hazırlığı
01 Aralık 2022 - 09:41 www.finansgundem.com

Avrupa'nın en büyük emlak şirketleri, daha yüksek faiz oranları nedeniyle borçlarını azaltmak için emlak satışı yağmuru planlıyorlar

FİNANSGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

Enflasyonun yüzde 10 faizlerin yüzde 2’lere ulaştığı bir ortamda artan kredi maliyetleri ve talepteki azalma emlak şirketlerini zorlamaya başladı. Vonovia, Land Securities ve Unibail-Rodamco-Westfield dahil olmak üzere birçok şirket, bilançolarını iyileştirmek amacıyla portföylerinin büyük bir bölümünü sattığını açıkladı. Şu anda Bloomberg hesaplamalarına göre 23 milyar euroluk satışa hazır varlık var. Ancak alıcılar, eskisi kadar istekli değil, çünkü fiyatlarda önemli oranda düşüş bekleniyor.

Kısa bir süre önce bir dizi başarısız satış anlaşmasının ardından kredilerini yeniden yapılandırdığını açıklayan Adler Group'un Başkanı Thierry Bodemoulin, "Yatırım piyasası tam bir "donma" yaşıyor" diyor.

Merkez bankaları yüksek enflasyonu dizginlemek için aylardır faiz oranlarını yükselttiğinden, emlak şirketleri sürekli artan bir borçlanma maliyetiyle karşı karşıya. Bu durum fiyatları aşağı çekerken yatırımcıları da temkinli davranmaya itiyor.

Finansgundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Alman Vonovia Ağustos ayında yatırımcıları endişelendiren yüksek borç seviyelerini azaltmak amacıyla 13 milyar dolarlık mülk satmaya çalıştığını duyurdu. Ancak şu ana kadar her hangi bir satış yapamadı.

Aynı durum, yüksek borç sorununu yönetmeleri için doğrudan çağrılan sektördeki diğer bazı şirketler için de geçerli. Ancak, karşılaşacakları zorlukları bildiklerinden, müstakbel alıcılar çok düşük fiyatlar sunuyor.

Almanya'nın Adler Başkanı Stefan Kirsten, "Piyasanın sıkıntısı ortaya çıktığı için ne kadar uygunsuz teklif aldığınızı hayal bile edemezsiniz" diyor .

Birkaç yıldır satış programlarını "yürüten" bazı şirketler ilerlemeler kaydetti. Örneğin Britanya'nın Land Securities şirketi, 2020'de açıklanan 4 milyar sterlinlik satışı tamamlamanın ortasında. Eylül ayında, Deutsche Bank'ın Londra genel merkezini satıldı.

Ünlü CEO’dan şok iddia: Asıl risk emlakta

 

Emlak yatırımcılarını korkutan tahmin

 

2023 emlak vergi değerleri belli oldu

 

Antalya'da emlak sektörü Rus hakimiyetine geçiyor

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)