BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da ekonomik güven artıyor----

Avrupa'da ekonomik güven artıyor

Avrupa'da ekonomik güven artıyor
30 Mayıs 2013 - 13:05 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Mayıs ayında artış gösterdi

Euro Bölgesi'nde ekonomik güven Mayıs ayında artış gösterdi. Bu durum, bölgenin, ortak paraya geçişten bu yana görülen en uzun süreli resesyondan çıkmakta olduğuna ilişkin işaretlere katkıda bulundu.
Avrupa Komisyonu'nun Brüksel'den yaptığı açıklamaya göre, ekonomik güven endeksi, Nisan ayındaki seviyesi olan 88.6'dan, Mayıs ayında 89.4 seviyesine yükseldi. Bloomberg'in anketine katılan 33 ekonomistin tahminlerinin medyanına göre, bu verinin 89.4 seviyesinde çıkması bekleniyordu.
17 üyeli Euro Bölgesi ekonomisindeki daralma, Avrupa Merkez Bankası'nı (AMB) hasarı azaltmak için, faizleri düşürmeye ve parayı özellikle Güney'deki ihtiyaç duyan şirketlere kanalize etmek için olağan dışı yollar aramaya itti. AMB bu ayki toplantısında politika faizini yüzde 0.50 ile rekor düşük seviyeye indirdi.
AMB Başkanı Mario Draghi, bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, "Aldığımız tedbirler, ekonomiyi, uygun olmayan şekilde yüksek faizlerin kendini doğrulayan bir kehanete yol açtığı bir pozisyona zorlayan panikle yönlenen piyasalara soluklanma zamanı sağladı," dedi ve "Bugün finans koşullarında somut iyileşmelere yönelik bazı cesaret verici işaretler görüyoruz.  Ülke ve şirket tahvil piyasalarındaki faiz farkları kayda değer bir şekilde daraldı" değerlendirmesinde bulundu.
Euro Bölgesi'nde imalat sanayi güven endeksi Nisan ayındaki seviyesi olan eksi 13.8'den Mayıs ayında eksi 13'e yükseldi. Hizmet sektörü güveni eksi 11.1'den eksi 9.3'e ve tüketici güveni eksi 22.3'ten eksi 21.9'a çıktı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)