BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiAvrupa'da büyüme endişesi----

Avrupa'da büyüme endişesi

Avrupa'da büyüme endişesi
23 Mayıs 2019 - 14:52 www.finansgundem.com

ECB tutanakları büyümenin toparlanacağına güvenin düşmekte olduğunu gösterdi

Avrupa Merkez Bankası üyeleri, Euro Bölgesi'nde ekonomik büyümenin endişe edilenden daha zayıf olmasından endişe duyduklarını ortaya koydu.

10 Nisan'da yapılacak ECB Yöneti Konseyi toplantısının bugün yayınlanan tutanakları, politika yapıcıların, büyümenin yılın ikinci yarısında toparlanacağına güvenlerinin de azaldığını gösterdi.

Büyümenin aylardır beklenmedik şekilde zayıf olmasının ardından ECB'nin ekonomiye daha fazla destek sağlanmasını gündeme getirdiğini belirten ECB üyeleri, bununla birlikte ekonomideki ivmenin hızla kaybolmasının kalıcı mı geçici mi olduğu konusunda daha fazla analiz görmeye ihtiyaç olduğunu vurguladılar. "ECB Yönetim Konseyi, son dövnemde gelen verilerin beklenenden daah zayıf olduğunu bilincinde" ifadelerini yer verilen tutanaklarda, "Şu anda büyüme için temel senaryola biraz daha az güven var" denildi.

TLTRO'nun şartlarının ne olacağını da ECB YÖnetim Konseyi toplantısı gündemine geldiğin ortaya koyan tutanaklarda, TLTRO için şartların önümüzdeki toplantıların birinde belirleneceği ifade edildi.

Tutanaklarda ayrıca, "Bazı politika yapıcılar TLTRO'nun bir destek, belirsizliğin yüksek olduğu zamanlarda bir sigorta olarak hizmet etmesi yönünde görüşlerini ortaya koydular.

Diğer üyeler ise TLTRO-III operasyonlarının para politikası duruyunun ayarlanması için potansiyel bir açar olarak görüşmesi gerektiği görüşünü dile getirdiler" ifadeleri de yer aldı.

ECB üyeleri, TLTRO kuralları belirlenirken ekonomik büyümeyi ve bunun yanı sıra bankaların ECB'nin politika duruşunu reel ekonomiye nasıl aktardıklarının da hesaba katılacağını da vurguladılar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)