BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa'da büyüme cılız kalıyor----

Avrupa'da büyüme cılız kalıyor

Avrupa'da büyüme cılız kalıyor
14 Kasım 2013 - 12:37 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde bugün açıklanan resmi veriler ekonomik toparlanmanın yavaşladığını gösterdi

Euro Bölgesi'nde ekonomik toparlanma 3. çeyrekte Almanya'da büyümenin yavaşlaması ve Fransa'da yaşanan beklenmedik daralma ile ivme kaybetti.
Avrupa Birliği'nin Lüksemburg merkezli istatistik ofisinden açıklanan verilere göre Euro Bölgesi'nde yurtiçi hasıla (GSYH) Eylül ayına kadar geçen 3 aylık sürede yüzde 0.1 yükselirken, bir önceki çeyreğin ekonomik genişleme rakamı yüzde 0.3 olmuştu. Bu rakam Bloomberg anketine katılan 41 ekonomistin tahmin medyanıyla paralel gerçekleşti.
Yılın ikinci çeyreğinde şu ana kadar yaşadığı en uzun resesyondan çıkan Euro Bölgesi'nde borç krizinin etkileri hissedilmeye devam ediyor. İşsizlik oranı rekor seviye olan yüzde 12.2'de seyrederken, enflasyon Ekim ayında son 4 yılın en zayıf seviyesine indi ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz oranını rekor düşük seviye olan yüzde 0.25'e çekmesini sağladı.
Paris'te bulunan Credit Agricole CIB kıdemli Euro Bölgesi ekonomisti Frederik Ducrozet, "Acı verici derecede yavaş bir toparlanma görüyoruz. Önümüzdeki yıl için herhangi bir pozitif sürpriz beklemiyorum. İyi haber şu ki ekonomi büyüyecek. Fakat işsizliği düşürebilmek için kesinlikle çok yavaş olacak" yorumunu yaptı.
Almanya'da yurtiçi hasıla yüzde 0.3 yükselirken Bloomberg tarafından yapılan bir başka ankete katılan ekonomistlerin tahmin medyanlarına paralel gerçekleşti.
Bölgenin en büyük 3. ekonomisi İtalya üst üste 9. çeyrek daralırken, euronun kuruluşundan bu yana en uzun GSYH daralmasını gerçekleştirdi. İspanya'da ekonomi yüzde 0.1 genişledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)