BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da bir sonraki kış çok daha zor olacak----

Avrupa'da bir sonraki kış çok daha zor olacak

Avrupa'da bir sonraki kış çok daha zor olacak
07 Temmuz 2022 - 16:30 www.finansgundem.com

Rusya'nın doğalgaz ithalatındaki kıtlığın devam etmesi ve korona virüs ile ilgili kapatmanın ardından Çin'den artan talebin, Avrupa gaz depolama sahalarının gelecek yıl için yeniden doldurulmasının zorlu bir süreç olacağı bekleniyor.

Uluslararası LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz ) İthalatçıları Birliği, Avrupa'da en kötü enerji krizinin önümüzdeki kıştan sonra azalacağı beklentisine girenlerin hayal kırıklığına uğrayacağını bildirdi.

Bloomberg haber ajansına göre, Paris merkezli Uluslararası LNG İthalatçıları Birliği Genel Sekreteri Vincent DeMores, “Eğer şanslıysak 2022-2023 kışını zarar görmeden atlatabiliriz, ancak bir sonraki kış çok daha zor olacak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz kış yaşanan hava koşulları, Avrupa'yı önümüzdeki kış aylarında ısınma için beklenenden daha fazla gaz stoğu yapmaya zorladı. Ancak kışın yakıt kıtlığı korkuları nedeniyle piyasalarda gaz fiyatları çok yüksek.

DeMores dün Londra’daki bir toplantı esnasında yaptığı açıklamada, Rusya'nın doğalgaz ithalatındaki kıtlığın devam etmesi ve korona virüs ile ilgili kapatmanın ardından Çin'den artan talebin, Avrupa gaz depolama sahalarının gelecek yıl için yeniden doldurulmasının zorlu bir süreç olacağı anlamına geldiğini söyledi.

Avrupa Parlamentosu'ndan 'nükleer' ve 'doğalgaz' kararı

 

Doğalgaz hattı projesi tamamlandı

 

Avrupa'da gaz fiyatları yüzde 6 düştü

 

Norveç hükümeti petrol ve doğalgaz grevine son verdi

 

Guindos: Rusya gazı keserse Euro Bölgesi resesyona girebilir

 

Gazprom, LNG'de de ruble ile ödeme talep edecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)