BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa'da artan vakalar sonrası nasıl önlemler alındı?----

Avrupa'da artan vakalar sonrası nasıl önlemler alındı?

Avrupa'da artan vakalar sonrası nasıl önlemler alındı?
01 Nisan 2021 - 16:31 www.finansgundem.com

Avrupa'da Kovid-19 vakalarının artmasıyla özellikle yaz aylarında Birlik genelinde geçerli olacak "aşı pasaportu" uygulaması kapsamında kapılarını turistlere açmaya hazırlanan ülkeler yeni önlemler açıkladı.

 Tatil sezonu öncesi kapılarını turistlere açmaya hazırlanan ülkeler yeni önlemlerini açıkladı.Peki uyulması gereken yeni önlemler neler?

Portekiz
Portekiz hükümeti 29 Mart Pazartesi günü sınır kısıtlamalarını genişletti ve sıkılaştırdı.

Artık, insidans oranı 100 bin kişi başına 500 vakanın üzerinde olan AB ülkelerinden gelenler yalnızca iş için ülkeye girebiliyor. Ayrıca 14 gün karantina da var.

Kara veya hava yoluyla gelen tüm yolcular, önceki 72 saat içinde alınmış negatif PCR testini sunmak zorunda. Varışta, yolcuların vatandaşlarla aynı Kovid-19 kısıtlamalarına uymaları bekleniyor. Örnek olarak, şu anda ülkenin farklı bölgeleri arasında seyahat etmek yasak.


İtalya
İtalya Sağlık bakanlığı 30 Mart Salı günü yaptığı açıklamada, ülkenin Avrupa Birliği ülkelerinden gelen tüm yolcular için beş günlük bir karantina uygulamayı planladığını söyledi.

Şimdiye kadar, bu sadece AB dışı ülkelerden gelenler için geçerliydi. Yolcuların ayrıca ülkeden ayrılmadan önce ve karantina süreleri bittikten sonra koronavirüs testi yaptırmaları istenecek.

Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararnameye göre, 21 idari bölge risklerine göre renklere ayrılmaya devam edecek; ancak hiçbir bölge nisan sonuna dek, faaliyetlerin ve serbest dolaşımın kısıtlandığı çok yüksek riskli "kırmızı" ya da yüksek riskli "turuncu" kategori dışında riskin düşük olduğu sarı ve beyaz kategoriye geçirilmeyecek.

Ülke genelinde 22.00 ile 05.00 arasında iş, sağlık ve acil gereksinimler dışındaki gece dışarı çıkma yasağı devam edecek. Turuncu ve kırmızı bölgelerde restoran, bar ve kafe gibi yerler 18.00'e kadar "gel-al" servisini, 18.00-22.00 saatlerinde ise paket servisini sürdürecek.

İtalya, ülkeye gelecek AB vatandaşlarına karantina uygulamasına geçiyor


Almanya
Almanya 30 Mart Salı günü, kara sınırı kontrollerini önümüzdeki 8 ila 14 gün boyunca sıkılaştıracağını duyurdu.

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, "Nereden geldiğiniz önemli değil, Polonya, Fransa veya Danimarka, herkes kontrol edilmeyi beklemeli" dedi. Bakanlığın önümüzdeki günlerde daha fazla önlem açıklaması bekleniyor.


İspanya
İspanya'daki yetkililer, "gereksiz seyahat" konusundaki kısıtlamaları 30 Nisan'a kadar uzattı.

Paskalya döneminde veya ayın geri kalanında yurtdışından gelenlerin İspanya'ya hava, kara veya deniz yoluyla zorunlu olmayan seyahatler yapmalarına izin verilmeyecek.

Ayrca açık alanda spor yapanlar dışında, 6 yaşın üstündeki herkese sosyal mesafe şartı aranmadan, açık veya kapalı her türlü kamusal alanda maske takma zorunluluğu getirildi.

İspanya'da bu zamana kadar açık alanlarda, 1,5 metrelik sosyal mesafenin gerekmediği yerlerde maske takma zorunluluğu bulunmuyordu.

Fransa
Ülkede açıklanan yeni kararlara göre, daha önce 19 bölge için getirilen sokağa çıkma kısıtlaması 3 Nisan'dan itibaren 4 haftalığına ülke genelinde uygulanacak. Ülke genelinde ayrıca 19.00-06.00 arasında da sokağa çıkma yasağı getirildi. Böylece bir yılın ardından yeniden sokağa çıkma kısıtlamasına gidiliyor.

İnsanlar evlerinin sadece 10 kilometre civarında dolaşabilecekken, 5 Nisan'dan sonra şehirler arası seyahatlere yasaklama getiriliyor.

Ülke genelinde temel ihtiyaç ürünleri satan mağazalar dışındaki tüm dükkanlar kapatılacak. Kısıtlamalar turistler için de geçerli.

Aşı pasaportu kullanıma girdi

 

Türkiye, Çin aşı pasaportuna dahil olacak

 

AB aşı pasaportu planını bugün açıklıyor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)