BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa, Yunanistan'ı uyardı----

Avrupa, Yunanistan'ı uyardı

Avrupa, Yunanistan'ı uyardı
10 Aralık 2013 - 07:03 www.finansgundem.com

Eurogroup Başkanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın kredi alabilmesi için gerekli şartları yerine getirmesi için uyardı

Euro Bölgesi maliye bakanlarının oluşturduğu Eurogroup'un başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem, Yunanistan'ın 1 milyar Euro tutarındaki nihai yardım diliminin bu yıl sonuna kadar serbest bırakılması için gerekli şartları kısa zamanda karşılayacağını umduğunu söyledi. Dijsselbloem yaptığı açıklamada, "Yunanistan'ın 1 milyar Euro yardım diliminin bu yıl sonundan önce verilmesi için yeterli ilerleme sağlayacağı konusunda dikkatli bir iyimserlik içindeyiz. Yunanistan'ın sürdürülebilir bir büyüme yoluna ve istihdam yaratımına döndürülmesi iyi sonuçla tamamlanmadı. Daha fazla tedbirin tam olarak uygulanmasına ihtiyaç var" diye konuştu.

UZMANLAR BUGÜN ATİNA'DA

Euro Bölgesi maliye bakanlarının dün Brüksel'de yaptıkları toplantıda Yunanistan'ın uluslararası kreditörlerini temsil eden IMF-AB-ECB uzmanlarının reformlardaki ilerlemeyi gözden geçirmek için bugün Atina'ya gitmeleri kararlaştırıldı. Disselbloem, "Heyet, bir çok konunun en geç yıl sonuna kadar çözülmesi için Yunan otoriteler ile çalışmak üzere yarın Atina'ya gidecek" açıklamasını yaptı.

KRİTİK ONAY

Yunanistan, maliye bakanları toplantısı öncesi 2014 yılı bütçesini geçirerek, kendisine verilen yardım paketinden alacağı son kredi diliminin önünü açmıştı. Yeni bütçede yine milyarlarca Euro’luk harcama kesintileri dikkat çekiyor.

KREDİ KURULUŞLARINDAN DESTEK

Yunanistan son 3 yılı aşkın süredir içinde bulunduğu krizi yavaş yavaş atlatmaya çalışırken, kredi derecelendirme kuruluşları da ülkedeki ekonomik gelişmeye kayıtsız kalmadı. Sıfırcı hoca olarak bilinen kredi kurumu Moody's, uzun zamandır 'çöp' statüsünde bulunan Yunanistan'ın kredi notunu iki basamak birden yükseltti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)