BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa yeni yıla terör korkusuyla girdi----

Avrupa yeni yıla terör korkusuyla girdi

Avrupa yeni yıla terör korkusuyla girdi
01 Ocak 2016 - 07:02 www.finansgundem.com

Avrupa’daki yılbaşı kutlamalarına terör korkusu gölge düşürdü. Belçika kutlamaları iptal etti; Berlin’deki kutlamalarda sırt çantası yasaklandı

Paris’te 130 kişinin öldürüldüğü IŞİD saldırısının şokunu atlatamayan Avrupa, yeni yıla terör korkusuyla girdi. Avrupa’da birçok ülke muhtemel terör saldırısı uyarısı nedeniyle güvenlik önlemlerinin artırırken, Belçika’da geçen yıl 100 bin kişinin katıldığı yeni yıl gösterileri iptal edildi. Brüksel Belediye Başkanı Yvan Mayeur, yılbaşı gecesi şehir merkezindeki kutlamaların iptal edildiğini söyledi; buna gerekçe olarak terör tehditini gösterdi. Mayeur, RTBF kanalında yaptığı açıklamada “Bu şartlar altında kutlamalara katılacak herkes kontrol edilemez” dedi. Belçika Başbakanı Charles Michel ise kutlamaların iptal edilmesinin ‘doğru karar’ olduğunu söyledi. 

6 kişi gözaltına alındı

Belçika’da salı günü Said S. (30) ve Muhammed K. (27) adlı iki kişi yılbaşı gecesi saldırı düzenleyecekleri şüphesiyle gözaltına alınmış, söz konusu kişilere yapılan baskında IŞİD propoganda malzemeleri ele geçirilmişti. Brüksel Federal Başsavcılığı, polisin dün de Brüksel’de evlere yaptığı baskında yılbaşı gecesi saldırı planı yaptıkları gerekçesiyle altı kişiyi daha gözaltına aldığını açıkladı. Öte yandan Belçika’da dün Paris’te 130 kişinin öldürüldüğü terör eylemiyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Ayoub B. isimli bir kişi gözaltına alındı. Ayoub B., Paris soruşturması kapsamında Belçika’da gözaltına alınan 10’uncu kişi oldu. 

Sırt çantası yasak

Almanya’nın başkenti Berlin’de ise her yıl kutlamalara ev sahipliği yapan Brandenburg Kapısı’nda güvenlik önlemleri artırıldı. Sırt çantaları yasaklanırken, 2014 yılındaki kutlamalarda 150 polisin görev aldığı, bu seneki kutlamalarda ise 900 polisin Brandenburg Kapısı’nda görevde olacağı belirtildi. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrman, “İslamcı saldırının Berlin ya da Münih’te olma ihtimali; Londra, Madrid ve Viyana’da gerçekleşme ihtimalinden düşük değil” dedi.

Paris’te havai fişek iptal

13 Kasım’da Paris’teki saldırıların ardından hâlâ olağanüstü hâl durumunda bulunan Fransa’da dün gece 60 bin polis ve asker kutlamaların güvenliğini sağlamakla görevlendirildi. Başkentte havai fişeklerle yapılacak yeni yıl kutlaması iptal edildi. Her sene kutlamaya ev sahipliği yapan Arc de Triomphe’deki projeksiyon gösterisi her yıl olduğundan daha kısa sürdü. Champs-Elysees’te her sene düzenlenen gösteriler de büyük güvenlik önlemleri altında gerçekleşti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)