BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa sanayi üretimi yükseldi----

Avrupa sanayi üretimi yükseldi

Avrupa sanayi üretimi yükseldi
14 Ocak 2014 - 12:59 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde Kasım ayında sanayi üretimi beklenenden hızlı yükseldi

Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi kasım ayında beklenenden daha hızlı artarak 2013'ün son çeyreğinde ekonomik toparlanmanın ivme kazandığı sinyalini verdi.

AB istatistik kurumu Eurostat'ın verilerine göre Avro Bölgesi'nde mevsimsel etkilerden arındırılmış sanayi üretimi kasımda, bir önceki aya göre yüzde 1,8 ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3 arttı.
Avro Bölgesi'nde sanayi üretiminde Mayıs 2010'dan bu yana en hızlı artış kaydedilirken alt gruplardan sermaye malı imalatında yüzde 3, dayanıklı tüketim malları imalatında yüzde 2,2, enerji üretiminde yüzde 1,8, dayanıksız tüketim malları imalatında yüzde 1,4 ve ara mal imalatında yüzde 1 artış kaydedildi.

Kasımda 28 üyeli AB genelinde sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,5 arttı. Bu oran büyük ekonomilerden Almanya'da yüzde 2,4, Fransa'da yüzde 1,4, İspanya'da yüzde 1 ve İtalya'da yüzde 0,3 olurken İngiltere'de sabit kaldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)