BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Parlamentosu FIFA'yı tartıştı----

Avrupa Parlamentosu FIFA'yı tartıştı

Avrupa Parlamentosu FIFA'yı tartıştı
11 Haziran 2015 - 01:53 www.finansgundem.com

Avrupa Parlamentosu'nda FIFA hakkındaki yolsuzluk iddiaları tartışıldı

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) Strasbourg'daki Genel Kurul oturumunda yapılan tartışmada, FIFA hakkındaki yolsuzluk iddialarının sporla ilgili kurumlara olan güveni sarstığı ve söz konusu kurumlarda ciddi değişikliklerin kaçınılmaz olduğu dile getirildi.

Tartışmada, FIFA'nın yapısı, yöneticilerin yetkileri, seçim yönteminin acilen değişmesi ve kurumların yolsuzlukla mücadele kapsamında şeffaflaşması gerektiği belirtildi.

Öte yandan AP'de FIFA ile ilgili bir karar tasarısı da oylamaya sunulacak. Tasarıda, iddiaların küresel anlamda futbola ciddi anlamda zarar verdiğinin altı çizilirken iddialarla ilgili tüm yetkili kurumların üzerilerine düşeni yaparak geniş çapta soruşturma sürdürmesine vurgu yapılıyor.

FIFA Başkanı Sepp Blatter'ın istifasının da memnuniyetle karşılandığı metinde, FIFA yönetim kuruluna da daha şeffaf olma konusunda uyarılarda bulunuluyor.

Metinde, Katar'da 2022'de düzenlenecek Dünya Kupası için yapılan stadyum inşaatlarında yaşanan işçi ölümlerine işaret edilerek, uluslararası spor etkinliklerine ev sahipliği yapan ülkelerin uluslararası düzeyde insan haklarına saygı duyması gerektiği çağrısı yapılıyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)