BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa oyunbozancılık yaptı----

Avrupa oyunbozancılık yaptı

Avrupa oyunbozancılık yaptı
16 Eylül 2013 - 11:29 www.finansgundem.com

Euro Bölgesi'nde batık bankalara yönelik çözüm arayışlarına Almanya'nın endişeleri engel oluşturuyor

Avrupa Birliği'nin batan bankaları merkezi bir sistemle kontrol altına alma çabaları Almanya'nın öncülüğünde bir engele takılarak Euro Bölgesi'nin mali sistemine yönelik güvenin yeniden sorgulanmasına neden oldu.
Planın çabucak ilerlememesi durumunda Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) problemli Euro Bölgesi bankalarını kontrol altına alması da zorlaşacak. AMB Ekim 2014 itibariyle bankaları denetlemeye başlama planı yaparken, Avrupa Birliği'ni de bankaların ne zaman kapatılacağı ve kimin maliyeti üstleneceği konusunda karar vermeye zorluyor.
Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble 14 Eylül'de gazetecilere yaptığı açıklamada "Yapılacak çok şey var. Komisyonun çözüme yönelik önerdiği mekanizma biraz sallantılı. Legal olarak kesin bir zemine oturtmamız konusunda şüphe olmamalı" yorumunu yaptı.
Schaeuble, Avrupa Komisyonu'nun önerdiği mekanizmanın yasal konularda sorunlu olduğunu ve ülkelerin bütçe kontrollerinde sorunlara yol açabileceğini belirtti. Almanya'nın yanı sıra İsveç ve Slovakya da bu endişeleri paylaşıyor.
Öte yandan Euro Bölgesi maliye bakanları finansal sistemlerinin devamlılığına olan güveni devam ettirebilmek için en yakın zamanda bir çözüm bulunacağı sözünü veriyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)