BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa ofise gidemiyor evde de çalışamıyor----

Avrupa ofise gidemiyor evde de çalışamıyor

Avrupa ofise gidemiyor evde de çalışamıyor
11 Mart 2020 - 15:15 www.finansgundem.com

Avrupa'ya da sıçrayan korona virüsün yayılmaması için insanlar evde çalışma formülleri üretmeye çalışıyor. Fakat Avrupa henüz evde çalışmaya hazır olmayabilir

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Avrupa çapında birçok insan korona virüsün yayılmasını engellemek için evden çalışmaya yönlendiriliyor. Bununla beraber evde çalışmanın oluşturduğu sorunlar geçilmesi gereken bir engel olarak gösteriliyor.

İnternet altyapısı en önemli sorun

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) rakamlarına göre, Avrupa Birliği'ndeki her 10 kişiden altısı 2018 yılında evlerinde çalışmamıştı. Bloomberg’in haberine göre, dünyada ülke çapında karantina uygulayan ilk ülke olan İtalya'da, çalışanların %67'si hiçbir zaman uzaktan çalışmadığını söylüyor. Ayrıca hanelerin dörtte birinden azının ultra hızlı geniş bant fiber internete erişimi var.

Evden çalışmak Avrupa Birliği genelinde büyük farklılıklar gösteren bir altyapı meselesi. Yüksek hızlı internet dağıtımı zayıf olan ülkeler, işgücünü çalışmaya devam etmesi için mücadele vermek zorunda kalabilir.

Ülkelerin ekonomik yapısı evden çalışmaya uygun mu?

Bazı ülkeler ekonomilerini yapısı nedeniyle işyerlerine daha fazla bağımlı olabilir. Almanya'nın üretiminin yarısına yakınını sanayi üretimi oluşturuyor ve bu da personel evden çalıştırmayı zorlaştırıyor. İngiltere’de ise %10’luk bir kesim evden üretime katılabiliyor ve bu da İngiltere’yi çok daha avantajlı yapıyor.

Evden çalışma konusunda firmaların da önemli bir rol oynaması gerekiyor. Eurostat'a göre, şirketlerin yaklaşık üçte ikisi personele mobil cihazlar, dizüstü bilgisayarlar veya tabletler sağlıyor. Bu istatistikte dikkat edilmesi gereken nokta ise verilerin sadece en az 10 çalışanı olan şirketler üzerinden hazırlanmış olması. Ancak Avrupa'daki işlerin %90'ının çalışan sayısı bundan daha az.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)