BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa Merkez Bankası faizi indirdi----

Avrupa Merkez Bankası faizi indirdi

Avrupa Merkez Bankası faizi indirdi
05 Haziran 2014 - 14:45 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini 25 baz puan indirdi

Piyasaların merakla beklediği karar açıklandı. Avrupa Merkez Bankası politika faizini 10 baz indirerek yüzde 0,25'ten, yüzde 0,15'e indirdi.

NEGATİF MEVDUAT FAİZİ

Avrupa Merkez Bankası, mevduat faizini sıfırdan yüzde eksi 0,10’a düşürdü. Beklenti de bu yöndeydi. AMB bunlara ek olarak borç verme faizini yüzde 0,75’ten yüzde 0,40’a indirdi.

İLK KEZ NEGATİF FAİZ

AMB mevduat faizini tarihinde ilk kez negatife çekti. Mevduat faizinin negatife inmesi, Avrupalı bankaların AMB’ye park ettiği paraya neredeyse hiç faiz ödenmemesi anlamına geliyor.

BEKLENİYORDU

AMB Başkanı Mario Draghi’nin bugünkü toplantısından sürpriz bir kararla çıkması bekleniyordu. Ekonomistler Euro Bölgesi’ndeki yavaş ekonomik büyüme ve tüketimdeki yavaşlığa çözüm için AMB’ye baskı yapıyordu.

YENİ ÖNLEMLER AÇIKLANMALI

Royal Bank of Scotland ekonomisti Richard Barwell, “Bu daha başlangıç, politika duruşuna ufak bir çimdik” dedi ve Draghi’nin yapacağı basın toplantısında piyasalarda hayal kırıklığı yaratmamak adına yeni önlemler açıklaması gerektiğini söyledi.

PARASAL GENİŞLEME BEKLENTİSİ

ING Bank ekonomistlerinden Carsten Brzeski, “Piyasalarda bazuka etkisi yaratacak parasal genişleme silahının çıkarılmasını bekliyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)