BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi----

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi

Avrupa Merkez Bankası, faiz oranlarını değiştirmedi
10 Eylül 2020 - 14:52 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası(ECB), faiz oranlarında bir değişikliğe gitmedi.

ECB'den yapılan açıklamaya göre, refinansman operasyon faiz oranının %0,00 olarak devam etmesine kararı verildi. Analistlerin beklentisi de faiz oranının değiştirmeyeceği yönündeydi.

ECB, bankaların merkez bankasında tuttukları mevduat için ödenen Faiz oranını gösteren faiz oranını -%0,50, marjinal faiz oranını %0,25 olarak korudu. Analistler de iki faiz oranında değişiklik beklemiyorlardı.

Euro Bölgesinde yıllık tüketici fiyatları -%0,2, çekirdek tüketici fiyatları %0,4 seviyesinde bulunuyor.

ECB'nin SPF anketinde enflasyon tahmini 2020 yılı için %0,4, 2021 yılı için %1,0 seviyesinde bulunuyor.

ECB'nin 2020 toplantı takvimi:
29.10.2020
10.12.2020

Avrupa Merkez Bankası (ECB) bugün gerçekleştirdiği Yönetim Konseyi toplantında piyasa beklentilerine paralel olarak para politikası duruşunda değişiklik yapmadı.

Yönetim Konseyi toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada,

"Yönetim Konseyi uygun olduğunda, tüm enstrümanlarını enflasyonun sürdürülebilir yekilde yüzde 2 hedefine yakın seyretmesini sağlamak içi ayarlamaya hazır olmaya devam edecek" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, Yönetim Konseyi'nin 1,35 triyon euro büyüklüğündeki Pandemi Acil Satın Alma Programı (PEPP) çerçevesinde varlık alımlarına devam edeceği, bu alımların para politikasın duruşunun genel olarak gevşetilmesine katkı yaptığı ve bu yolla pandeminin öngörülen enflasyon patikasına aşağı yönlü etkisinin telafi edilmesine yardım ettiği de vurgulandı.

Varlık alımlarının esnek bir şekilde uygulanmaya devam edileceğini belirten ECB, "Bu alımlar, Yönetim Konseyi'ne para politikasının düzgün şekilde aktarımına yönelik riskleri etkin şekimde savuşturma imkanı veriyor" ifadelerini kullandı. PEPP çerçevesinde net varlık alımlarını nen azından Haziran 2021'e kadar devam edeceğini belirten ECB, PEPP çerçevesinde alınan ve vadesi gelen varlıklardan gelen ana para ödemelerinin en azından 2022 yılı sonuna kadar yeniden yatırıma yönlendirilmesiye devam edileceği ifade edildi.

Piyasaların gözü bu toplantıda: ECB ne yapacak?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)