BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa krizle eziliyor----

Avrupa krizle eziliyor

Avrupa krizle eziliyor
28 Ocak 2013 - 07:57 www.finansgundem.com

İşsizlik oranlarının rekor düzeylerde seyrettiği Euro Bölgesi, borç krizinin sosyal maliyeti altında eziliyor

Euro Bölgesi'nde bu hafta açıklanacak olan ve Aralık'ta rekor düzeye işaret etmesi beklenen işsizlik oranları, geçtiğimiz yılki borç krizinin ve güney Avrupa ekonomilerindeki resesyonun sosyal maliyetini ortaya koyacak.
Bloomberg anketine katılan 34 ekonomist, bölgenin işsizlik oranının 5. ayında da artarak yüzde 11.9'a çıkmış olmasını bekliyor. 1 Şubat'ta açıklanacak olan işsizlik verisi, 1995'teki rekorlardan bu yana en yüksek işsşizlik oranına işaret ediyor. Euro Bölgesi'ndeki işsizlik oranlarının aksine Almanya'nın bir gün öncesinde açıklayacağı istihdam rakamlarının, işsizlik oranının Aralık'ta 4. kez yüzde 6.9'da kaldığını göstermesi bekleniyor.
Borç krizinin kontrol altına alınmasına yönelik önlemler İspanya'dan Yunanistan'a birçok ülkenin borçlanma maliyetlerini düşürse de, resesyon ve kriz, şirketler ve hükümetlerin istihdam kesintisine gitmesine neden oldu. Avrupa Merkez Bankası Euro Bölgesi'nin bu yıl yüzde 0.3 daralacağını öngörüyor ve AMB Başkanı Mario Draghi de geçtiğimiz hafta yatırımcıların iyimserliğinin ekonomik hıza yansıyıp yansımayacağının görüleceğini belirtti.
Finansal piyasalar için en kötünün geride kalmış olabileceğini, ancak reel ekonomi için aynı şeyin söylenemeyeceğini dile getiren UniCredit Global Research'ün baş Euro Bölgesi ekonomisti Marco Valli, işsizliğin en azından bir yıl daha çok kötü olacağını öngördü.
İspanya'da geçtiğimiz hafta açıklanan işsizlik rakamları, ülkenin 4. çeyrekte yüzde 26 işsizlik oranı kaydettiğini gösterdi. Bu oran Yunanistan içinse yüzde 26.8'ler ile rekorda seyrediyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)