BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa kriz planında uzlaşamadı dolar yükseldi, euro düştü----

Avrupa kriz planında uzlaşamadı dolar yükseldi, euro düştü

Avrupa kriz planında uzlaşamadı dolar yükseldi, euro düştü
08 Nisan 2020 - 15:37 www.finansgundem.com

Avrupa Birliği'nin korona virüsün ekonomik etkilerine karşı alınacak tedbirler konusunda anlaşamaması sonrasında dolar yükselirken, euro geriledi.

Avrupa Birliği (AB) maliye bakanlarının pandeminin ekonomik etkilerini hafifletmek için strateji belirlenmesi konusunda anlaşamamalarının ardından ılımlı bir riskten kaçışın tetiklenmesiyle birlikte dolar önemli paralar karşısında yükselirken euro geriledi.

AB maliye bakanlarının 16 saati aşan acil durum telekonferansında, Avrupalı ekonomilerin toparlanması için atılması gereken adımlar konusunda uzlaşma sağlanamadı. Yeni bir görüşme gerçekleştirilmesi için Perşembe günü belirlendi; ancak ülkelerin kırmızı çizgilerinden geri adım atıp atmayacakları net olmaktan uzak.

Fransa'nın GSYİH'sinin ilk çeyrekte İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en sert daralmasını kaydetmesi arz ve talebin aynı anda çökmesinden kaynaklı şokun bölge ekonomisi üzerindeki etkisinin şiddetini gösteriyor. İngiltere ve New York eyaletinde can kayıplarının henüz zirveden uzak olması ise salgının kontrol alınmaktan uzak olduğunun işareti.

Euro/dolar paritesi yüzde 0.3 düşüşle 1.0863'ten işlem gördü. Paritenin kayıpları yüzde 0.6'yı gördü. Euro/yen paritesi yüzde 0.2 ekside 118.25 oldu. ABD'de 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi 1 baz puan yükselerek yüzde 0.72 oldu.

Boris Johnson'ın Sözcüsü son durumunu açıkladı

Saxo Bank CIO'su Steen Jacobsen, "Hem euro/dolar hem de euro/yen, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarıyla düzeni korumasına karşın, AB maliye bakanları toplantısından anlaşma çıkmamasından dolayı bugün baskı altında. ABD'de dünkü ikna edici olmayan rallinin üzerine bunun gelmesi risk iştahını zorlayabilir." dedi.

INTL FCStone Döviz traderı Mingze Wu, "Likidite endişeleri doları yükselten en önemli unsurlardan biri. Japon Yeni ve İsviçre Frankı da güvenli varlıklardan, ancak dünyanın temel parası hala dolar." dedi.

Fransa ekonomisi virüs nedeniyle yüzde 6 daraldı

İtalya tahvilleri de etkilendi

İtalya tahvilleri, Avrupa Birliği (AB) maliye bakanlarının korona virüs krizinin etkisine karşı bölge ekonomisine tampon oluşturmak için ortak tedbir konusunda uzlaşamamaları sonrasında düştü.

Euro G - 10 paralarının çoğu karşısında gerilerken, pandemi karşısında en kırılgan ekonomi olarak görülen İtalya'da 10 yıl vadeli Hazine tahvillerinin faizi üç haftanın en yüksek seviyesine tırmandı.

Güvenli varlık olarak kabul edilen Almanya Hazine tahvilleri 16 saatten fazla süren telekonferansın başarısız olmasına karşın yükseldi.

Piyasalar, Avrupa İstikrar Mekanizması, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Komisyonu desteğini de içeren yaklaşık yarım trilyon euro tutarında bir teşvik paketi bekliyordu.

İtalyanlar AB'nin virüs politikasından rahatsız

Almanya'da yüzde 4'ün üzerinde daralma bekleniyor

AB ülkeleri ekonomi programında anlaşamadı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)