BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa Komisyonu'ndan Türkiye ve göç açıklaması----

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye ve göç açıklaması

Avrupa Komisyonu'ndan Türkiye ve göç açıklaması
20 Eylül 2021 - 19:43 www.finansgundem.com

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye’nin mülteci sorununa ilişkin doğru mesajlar verdiğini söyledi

Euroactiv isimli haber portalına açıklamalarda bulunan Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas, Afganistan kaynaklı düzensiz göç akını ve Türkiye’nin rolüne ilişkin Türkiye’nin, dış sınırlarını, Avrupa’ya yönelik göç akınını en aza indirgeyecek şekilde yönetmeye hazır gözüktüğünü bunun da göçmen kaçakçıları için caydırıcı olacağını söyledi.

"Bu aşamada, Türkiye, olası göç akını için doğru mesajlar veriyor" değerlendirmesinde bulunan Schinas, Avrupa’nın, Afganistan’dan gelecek olası göç akınına ilişkin olarak uluslararası toplum ile daha yakından çalışmaya kararlı olduğunu açıkladı.

Yunanistan’ın göçmenleri geri itmesi incelenecek

Schinas, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri İçişleri Bakanlarının 31 Ağustos’ta bir araya geldikleri toplantıda Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan'ın ekonomik olarak desteklenmesine karar verdiklerini belirterek bu kararla Afgan sığınmacıların Avrupa’dan uzak tutulmasını hedeflediklerine dikkati çekti.

AB Komisyonunun, Yunanistan’dan göçmenlerin geri itilmesini inceleyecek ve engelleyecek bağımsız bir mekanizma kurulmasını istediğinin altını çizen Schinas, Atina’nın AB’den talep ettiği yaklaşık 16 milyon euroluk fon için bu mekanizmanın kurulmasının ön koşul teşkil ettiğini vurguladı.

Schinas, AB’nin, sığınmacı sorununa ilişkin bir anlaşmayı Almanya ve Fransa’daki seçimlerin ardından imzalayabileceğini sözlerine ekledi.

Erdoğan: Türkevi binamız hayırlı olsun, gururluyuz

 

Afganistan’da kadın hakimlerin intikam korkusu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)