BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemAvrupa ile Rusya arasındaki savaş ihtimali artıyor----

Avrupa ile Rusya arasındaki savaş ihtimali artıyor

Avrupa ile Rusya arasındaki savaş ihtimali artıyor
09 Şubat 2018 - 09:21 www.finansgundem.com

Münih Güvenlik Konferansı öncesi güvenlik raporu yayınlandı. Raporda Avrupa ile Rusya arasındaki sıcak gelişmelere yer verildi

"Rusya ile Avrupa arasında bir savaş çıkma ihtimali gittikçe artıyor." Bu cümle her yıl düzenlenen ve tüm dünyanın "karar mekanizmaları"nın yakından izlediği Münih Güvenlik Konferansı öncesi yayınlanan Münih Güvenlik Raporu'ndan.

İzvestiya gazetesinin Express.co.uk'e dayandırdığı habere göre, raporda Batı ile Rusya arasında tırmanan gerilimin sıcak çatışmaya evrilme olasılığının bulunduğuna dikkat çekildi.

Çatışma başlatma riski içeren faktörler arasında silahlanma kontrol anlaşmalarına uyulmaması, ilave silahlı kuvvetler sevkiyatı ve askeri tatbikatlar kaynaklı gerilimler sıralandı. Ayrıca Ukrayna'nın Moskova ile ilişkilerin karmaşık hale gelmesinde oynadığı role vurgu yapıldı.

Raporun yazarları Amerika Birleşik Devletleri'nin Ukrayna'ya daha üst düzey silahlar sevketme kararının Batı ile Rusya arasındaki ilişkileri daha da çıkmaza sokacağından emin.

Raporda Macaristan ve Polonya'nın Avrupa'nın entegrasyonu fikrine dair şüphe beslediğine ve Almanya'nın iç işleri nedeniyle birliğin kaderiyle ilgili tartışmalara daha az ilgi gösterdiği yönündeki gözlemlere de yer verildi.

Münih Güvenlik Konferansı 1963'ten bu yana toplanıyor. Konferans Avrupa Birliği ve Nato üyesi ülkelerden temsilcileri bir araya getirerek güvenlik sorunlarını masaya yatırıyor. Konferans bu yıl 16-18 Şubat tarihlerinde toplanacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)