BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri Yunanistan ile değer kaybetti----

Avrupa hisseleri Yunanistan ile değer kaybetti

Avrupa hisseleri Yunanistan ile değer kaybetti
09 Mart 2015 - 19:37 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Yunanistan ile Euro Bölgesi arasındaki gerilimin yeniden tırmanması üzerine, geriledi

Avrupa hisseleri beş haftalık rallinin ardından, Yunanistan'a yönelik endişelerin yeniden ortaya çıkması ile geriledi. 

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek günü 393.17 puandan tamamladı. Yunanistan ASE Endeksi 18 Batı Avrupa gösterge endeksi arasında en dik düşüşü yaşadı. Euro Bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma fonunun genişletilmesi için müzarekereleri hızlandırması gerektiğini belirtti. 

Stoxx 600 geçtiğimiz hafta yüzde 0.5 yükselerek Temmuz 2007'den bu yana en yüksek seviyeden kapanırken, bu yükselişte Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) tahvil alımlarına bugün (9 Mart) başlayabileceğini açıklaması başrol oynadı. Başkan Mario Draghi teşviklerin Euro Bölgesi ekonomisinde 2007'den bu yana en hızlı büyümeyi sağlayacağı ve enflasyonu AMB'nin hedefine üç yıl içerisinde ulaştıracağını söyledi. 

Eurogroup Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem "Vakit kaybetmeyi bırakmalıyız. Ciddi bir ilerleme kaydedemediğimiz iki haftayı geride bıraktık. Gerçek müzakereler henüz başlamadı. Herhangi bir değişiklik olmadı" diye konuştu.,

Bu gelişmeler Yunanistan'ın ASE Endeksi'nde yüzde 4.2'lik düşüşe yol açarken, Eurobank Ergasias ve Piraeus Bank yüzde 11'den fazla kayıp yaşadılar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)