BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı----

Avrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı

Avrupa hisseleri günü yükselişle tamamladı
16 Temmuz 2015 - 19:29 www.finansgundem.com

Avrupa'da hisseler, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan bankalarına sağladığı acil yardım fonunun arttırması ile yükseldi

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası'nın Yunan bankalarına sağladığı acil yardım fonunun arttırması ile yükselişini üstüste yedinci güne taşıdı ve Ocak ayından bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 1.3 yükselerek 405.25 puan oldu. İtalya ve Almanya gösterge endeksleri en az yüzde 1.6 yükseliş ile en yüksek artışı kaydettiler.

Yunanistan krizinin çözüleceğine yönelik iyimserlik Stoxx 600’ün 7 Temmuz’daki düşük seviyesinden yüzde 8.8 toparlanmasına yardımcı oldu. Endeks, Nisan ayındaki rekor seviyeden yaklaşık yüzde 10 gerilemişti.

Avrupa'da araç satışlarının geçen ay en yüksek hızına ulaşması ile otomobil hisseleri toplam 19 sektör grubunda en iyi performansı kaydederken, Daimler AG and BMW AG en az yüzde 2.3 prim yaptı.

Atina’da 4 saatten uzun bir tartışmanın ardından parlamento yeni kemer sıkma paketini onayladı. Söz konusu önlemlerin onaylanması, kreditörler tarafından 86 milyar euroluk (94 milyar dolar) finansal yardımın ön koşulu olarak talep edilmişti. AMB Başkanı Draghi Perşembe günü gerçekleştirdiği basın toplantısında, IMF'in yaptığı çağrıya katılarak Yunanistan’ın borçlarının hafifletilmesine ihtiyacı olduğunu söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)