BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı----

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı

Avrupa hisseleri günü düşüşle tamamladı
11 Şubat 2015 - 19:11 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, yatırımcıların Yunanistan'ın borcunun görüşüleceği toplantının sonucunu beklemesi ile geriledi

Avrupa hisseleri, bugün Brüksel'de gerçekleştirilecek toplantıda Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in Euro Bölgesi maliye bakanları ile anlaşmaya varamayacağı yönündeki yatırımcı endişeleri ile birlikte geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek günü 372.04 puandan tamamladı. 3 yıllık Yunanistan tahvil faizi 125 baz puan yükselerek yüzde 20.76 olurken, ASE Endeksi yüzde 4 kayıp yaşadı.  

İsviçre'de bulunan Luzerner Kantonalbank AG traderlarından Benno Galliker, "Şu anda hala her şey Yunanistan'a bağlı. En sonunda bir anlaşma olacak gibi görünüyor fakat yatırımcılar çözümü görene kadar bekleyişte. Hisse yatırımcıları için hala riskler var fakat diplerden alım yapabilirler" dedi. 

Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble dün akşam saatlerinde bugünkü toplantıda anlaşma sağlanacağına yönelik umutları bir nebze hafifletirken, yeni bir anlaşma üzerine tartışma planları olmadığını dile getirdi. Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras ise hükümetinin geri atmayacağını, insanlarına daha fazla acı yaşatmayacak bir yeni anlaşma istediğini söylüyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)