BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
01 Temmuz 2015 - 20:21 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Yunanistan'daki gelişmeler doğrultusunda yükseldi

Avrupa hisseleri, Yunanistan'ın kurtarma koşullarını kabul edeceğinin belirtilmesi üzerşne oluşan iyimser tablo ile yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi günün sonunda yüzde 1.5 yükselerek 387.07 puan oldu. Hisse senetleri günün erken saatlerinde oluşan iyimser hava ile yüzde 2.2 kadar yükselmişti.

Toplam 19 Sektör grubu arasında en iyi performansı otomobil üreticileri gösterirken, Daimler AG ve Volkswagen AG en aza yüzde 3 prim yaptılar.

Airbus Group SE hisseleri, Çin’den liste fiyatı 18 milyar dolar olan 75 adet A330 siparişi aldığını duyurması ile yüzde 3.7 artış kaydetti.

Yunanistan'da son durum
Avrupa'nın en çok borç yüküne sahip ülkesi Yunanistan krizinde 5 Temmuz'da yapılacak referandumun sonucu bekleniyor. Başbakan Alexis Tsipras'ın referandum kararı almasının ardından kreditörlerle sürdürülen müzakereler sona ermişti. Ancak Avrupalı yetkililerden referandum öncesine uzlaşı sağlanması ile ilgili farklı açıklamalar geliyor.

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras'ın tüm kurtarma koşullarını kabul etmeye hazır olduğu belirtildi. Financial Times'da yer alan habere göre Tsipras, kreditörlerin hafta sonu talep ettiği tüm koşulları, yalnızca küçük çaplı değişikliklerle kabul edecek.

Euro Grubu Başkanı Dijsselbloem, “Euro Grubu’nun Atina'nın önerilerini tartışacağını ancak Tsipras'ın konuşması sonrası ilerleme şansının çok az olduğunu” ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)