BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
04 Mayıs 2015 - 20:00 www.finansgundem.com

Avrupa’da hisseler 2015’in en büyük haftalık düşüşünün ardından yükselişe geçti

Avrupa hisseleri Aralık’tan bu yana en büyük haftalık düşüşü kaydetmenin ardından, iyi gelen veri ile birlikte yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 arttı ve günü 396.82 puandan tamamladı. Konuyla ilgili kişilerin Monsanto Co.’nun İsviçreli kimya şirketi Syngenta AG’yi devralacağını aktarmalarının ardından şirketin hisseleri yüzde 8.1 değerlendi. Toplam 19 sektör grubunda kimya şirketleri yüzde 1.4 artış ile başı çekiyor.

Euro Bölgesi'nde imalatçılar fiyatları Nisan ayında artırdı ve böylelikle son sekiz ay içinde ilk kez yükseliş kaydetmiş oldu.

Geçtiğimiz Cuma günü pek çok Avrupa borsası tatil nedeniyle kapalıyken, Pazartesi günü İngiltere piyasaları kapalı durumda.

Euronun ralli yaptığı geçtiğimiz haftada Stoxx 600 yüzde 3.4 düştü ve Aralık'tan bu yana en büyük düşüşü kaydetti. Almanya’da DAX Nisan’da Temmuz’dan bu yana en büyük düşüş ile yüzde 4.3 azalırken, Yunanistan’da diğer Batı Avrupa borsalarının geride bırakan ASE Nisan ayı itibarıyla yüzde 6.1 arttı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)