BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaAvrupa hisseleri alıcılı seyretti----

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti

Avrupa hisseleri alıcılı seyretti
20 Şubat 2015 - 19:40 www.finansgundem.com

Avrupa hisseleri, Euro Bölgesi maliye bakanlarının Brüksel'de Yunanistan'ın talebini görüşmek için toplanması öncesinde yükseldi

Avrupa hisseleri, Yunanistan Maliye Bakanı Yanis Varoufakis'in Brüksel'de Euro Bölgesi Maliye Bakanları ile bir araya gelerek, ülkesini temerrüde düşmekten kurtarmak adına anlaşma yolu araması ile yedi yılın zirvesindeki seviyesini yukarı taşıdı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.2 yükselerek günü 382.27 puandan tamamlarken, haftalık bazda ise yüzde 1.4 artış sağladı. Endeks üst üste üçüncü haftalık kazanç ile Aralık ayının başından beri en uzun haftalık kazanç periyodunu gerçekleştirdi. Yunanistan'da ASE Endeksi erken saatlerdeki kazancı silerken, yüzde 0.3 geriledi. Bu düşüşte Malta Maliye Bakanı Edward Scicluna'nın Almanya ve diğer ülkelerin, Alexis Tsipras'ın gerekli şartları kabul etmemesi durumunda Yunanistan'ın eurodan çıkmasına hazır olduğunu söylemesi etkili oldu. 

Stoxx 600 Yunanistan'daki seçim sonrasında yeni hükümetin politikalarının yarattığı volatiliteye rağmen, bu yıl yüzde 12 yükseldi. Hisselerdeki dalgalanmanın göstergesi olan VStoxx Endeksi 2015'te günlük 25.4 ortalaması yakalarken, bu düzey 2014'ün yüzde 40 üzerinde. 

Euro Bölgesi maliye bakanları ile görüşme, Brüksel'de yerel saat ile 17:30'da başladı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)